Potonika iz fondanta - Gum paste - Kako naredimo cvet?

deli

Odkrijte svojo domišljijo in izdelajte cvetje različnih barv in odtenkov.

  1. Dobro zgnetemo majhno količino gum paste v topli roki in naredimo tri majhne stožce. Stožce namažemo z nekaj jedilnega lepila in prilepimo na žico. Naj se suši vsaj 1 dan. Vzemite nekaj cvetnih prašnikov jih upognite in pritrdite s trakom za rože. Postopek ponovite, dokler ne dobite 6 pestič. Združite jih s trakom za rože, da ustvarite središče.
  2. Z rumeno jedilno barvo ali gelom pobarvajte gum pasto. Naredite majhno kroglico z gum paste in jo povaljajte z valjarjem. Izrežite cvet in nežno vstavite žico.
  3. Modelček za vtis žil postavimo na cvetni list in naredimo rahel pritisk. Cvetnbi list prestavimo na delovno podlago in z orodjem (okrogla bunka) gladimo po robovih, da za prične list zavijati.
  4. Enake korake ponovimo, da ustvarimo več cvetnih listov. Sušimo jih vsaj en dan.
  5. V paleto vstavimo malo rumene barve in barve koralnega prahu (oranžna, roza). S čopičem barvamo najprej z rumeno barvo in potem, ko se posuši s koralno (oranžno, roza).
  6. Nadaljujmo z sestavljanjem potonike. Ukrivimo žico, tako da ustvarimo obliko »L«. Pritrdimo sredino na žico z malo trakom za cvetje in začnemo dodajati prvi cvetni list. Nadaljujemo enako... eno po eno.
  7. Dokončamo prvi krog, ki bo sestavljen iz petih manjših cvetnih listov.
  8. Po prvi plasti pritrdimo naslednjo plast drugo.
  9. Nadaljujemo dokler ne sestavimo vseh cvetnih listov.
  10. Z isto tehniko izdelamo list.

Potrebujemo:

  • Gum pasto
  • Modelčke za potoniko
  • Modelček za odtis žil
  • Orodje
  • Delovno podlogo
  • Jedilne barve
  • Jedilno lepilo
  • Žico
  • Prašnike
  • Trak za rože

Pekis priporoča

4,95 €

Saracino modelirna masa (250g) RJAVA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

6,95 €

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) TEMNO RJAVA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

4,80 €

Zlato rumen marcipan 250g

Marcipan je zelo prožen in gladek, zato je primeren za valjanje. 

4,95 €

Saracino modelirna masa (250g) RDEČA

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

6,95 €

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

8,98 €

Extra bel CMC Tylose prašek za učvrstitev sladkorne mase

Uporaba: za ojačanje sladkorne mase, da dobimo bolj čvrsto maso za izdelavo figuric, rožic in ostalih okraskov.

4,95 €

Saracino modelirna masa (250g) TIFFANY

Specialna modelirna masa za izdelovanje figuric, oblikovanje rožic, za izrezovanje črk, za patchwork modelčke...

6,95 €

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) RDEČA

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Dalija iz fondanta - gum paste - Kako naredimo cvet?

Kako izdelamo čudovit cvet dalije iz gum paste?

Sladkorni masi dodamo živilsko pasto Kako iz modelirne ali gum mase naredimo vrtnice za torte

Maso dobro pregnetite in naredite enakomerne kroglice.

Za sredinski del jih oblikujte v obliki hruške.

Izdelava rožic za torto Izdelava rožic za torto

Sladkorni masi dodajte poljubno barvo, jo pregnetite in razvaljajte na 2-3 mm. Podlago, na kateri delate, potresite z mletim sladkorjem ali škrobom.

Izdelava gobice iz modelirne mase Izdelava gobice iz modelirne mase

Na preprost način lahko iz modelirne mase izdelamo gobice.

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Potrebujemo:

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Modelirno ali sladkorno maso razvaljajte na primerno debelino (cca 3 mm) in jo pustite kakšnih 15 – 20 minut, da se malo osuši.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,40 €

Komplet za torto Sveto pismo, rožni venec in golobček

Dekoracija za torte in ostale sladice

9,95 €

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

3,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

9,95 €

Sladkorne dekoracije Harry Potter, Logo in očala

Za enostavno okrasitev torte, muffina... Vsebina 6 kom

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini