CakePops - Tiramisu

deli

Navodila za pripravo

Jajca, sladkor, vodo in olje zmešamo, dodamo moko s pecilnim praškom in biskvit spečemo na 180 stopinjah približno 30 minut. Pečen biskvit ohladimo in zdrobimo na čim manjše koščke.
Zdrobljenemu biskvitu primešamo mascarpone in kavni liker (cca. 1 dl). Masa mora biti ravno pravšnja, da se lepo oblikujejo kroglice, zato liker dodajamo postopoma.

Oblikujemo kroglice, ki naj ne bodo prevelike, sicer bodo kasneje zdrsele po palčki navzdol zaradi lastne teže. Narejene kroglice postavimo v hladilnik, lahko pa tudi za nekaj časa v zamrzovalnik (cca 15 - 20 min), da se strdijo.

Če imamo pekače za različne oblike CakePopsov, zmes vtisnemo v vdolbinico pekača, ga za nekaj časa postavimo v hladilnik da se strdi, potem pa dokončamo po opisanem postopku.

Stopimo belo ali temno čokolado za obliv (beli čokoladi dodamo živilske barve po želji), ali vzamemo že obarvan Candy Melts obliv in si pripravimo podstavek, kamor bomo Cake Popse odlagali (najbolje se obnese stiropor ali stojalo za CakePopse). Vsako palčko nato najprej pomočimo v čokolado (pol centimetra), nato jo zapičimo v kroglico ali ostale oblike. Kroglico zatem pomočimo v stopljeno čokolado, nato pa s palčko rahlo potolčemo po robu kozarca, da odvečna čokolada odteče.

Takoj jo posujemo s kokosom, lešniki, sladkornimi perlicami, mrvicami... ali pa počakamo, da se čokolada strdi in jo nato po želji okrasimo. Z živilskimi flomastri, ali pa z živilskimi barvami in čopičem na bel čokoladni obliv lahko rišemo različne motive.

Narejene zapičimo v stiropor ali podstavek in pustimo na hladnem, da se strdi. Hranimo jih lahko do dva tedna.

biskvit

  • 5 jajc
  • 25 dag moke
  • 20 dag sladkorja
  • 1 dcl olja
  • 1 dcl vode
  • 1 pecilni prašek

ostalo

  • 25 dag mascarponeja
  • malo kavnega likerja (ali črne kave z rumom)
  • palčke za CakePops
  • bel ali temni čokoladni obliv

* Okuse lahko prilagajamo - tile cake popsi imajo okus tiramisuja. Lahko spečemo čokoladni biskvit in dodamo marmelado ter čokolado, pa dobimo okus Sacher torte. Vsakršnemu biskvitu dodamo nekaj tekočega - marmelado, nutello, kakav, liker, stopljeno čokolado ipd., da dobimo pravšnjo zmes za oblikovanje kroglic.

Pekis priporoča

12,95 €

Modelčki (4 delni) za popolne CakePops

4 različni modelčki za popolne Cake Popse

9.95 €
5,97 €

Stojalo (za 32 kom) Cake Pops ***-40%**

Premer luknje 5 mm (za klasične bele palčke)

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.7

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

9,95 €

Silikonski model v obliki srčkov s 6 plastičnimi palčkami, rdeč

Za Cakepops (tortice na palčki), za pecivo na palčki, sladoled ...  (-40°C do +230°C)

1x model + 6x plastičnih palčk

Velikost: 28,5 x 11,5 cm, srček 5 cm

6,95 €

Colour mill (rust) Rja

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

6,95 €

Colour mill (emerald) Smaragd

Univerzalna barva za čokolado, testo, pecivo, masleno kremo, ganaš, sladkorno in modelirno maso, royal icing, marcipan, glazure in več.

5,95 €

Colourflex Extra Pasta (purple) vijolična

Primerno za: kreme: maslena, čarobna, royal... ganache sladkorno in modelirno maso, čokolado, biskvit za torto/piškote/testo...

1,95 €

Palčke za Cake Pops ali slamce 10 kom št.20

Pakiranje 10 palčk

Dolžina 19,5 cm

Premer 6 mm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Uporabimo barve za obliv CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

CakePops (nutella in mascarpone)

Osnova Cake Popsov je biskvit, v katerega zamešamo nekaj kremastega: ponavadi je to mascarpone, nutella, ali kakšna maslena krema.

Za biskvit potrebujemo:

Domače karamelne lizike za boleče grlo

Odličen pripomoček za prehlad, ki so ga uporabljale že naše babice.

Prva pomoč pri razdraženem grlu in hripavosti.

Recept za domače čokoladne praline

Domače čokoladne praline s trdno čokoladno lupino, polnjene z različnimi polnili so vedno najboljše. Lahko jih izdelamo v kombinaciji z lešniki, mandlji ali dodatki po vašem okusu.

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih pečemo cca 20 - 25 minut na 180 stopinjah.

Stojalo za Mini tortice - cake popse

Stojalo za Mini tortice - cake pops

Strani

Aktualni izdelki za peko

28,98 €

Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 24x24 cm

  • Notranji premer: 24 x 24 cm
  • Višina: 7 cm
  • Temperaturno odporen do: 250ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina s premazom ILAFLON Resist R
4,95 €

Zgoščevalec soka (vezivo za hladen sok)

  • Prah - zelo produktiven
  • Količina polnjenja: 150 g

Osnovna mešanica za vezanje tekočin. Veganska, prozorna in brez glutena

19,95 €

Stojalo 2 nadstropno (30-35cm) z belimi pladnji in čipkastim robom

Sestavljivo stojalo

Razmik med pladnji 16 cm

Pladnji: 30, 35 cm

4,50 €

Wilton modelček za čokoladna jajčka

Kalup vsebuje 3 vdolbine v dveh modelih, velikost jajčka 8 cm

Uporabimo čokolado, ali obliv.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini