Kako rišemo na pirhe

deli

Da bo slika na pirhih lepo vidna, moramo najprej odstraniti barvo iz jajčne lupine, da bo bela. To naredimo tako, da sledimo spodnjim korakom:

  1. Kuhajte jajca: Najprej kuhajte jajca v vodi. Začnite s hladno vodo in jih počasi segrevajte, da preprečite, da bi se lupina razbila.

  2. Kisla voda: Dodajte kis v vodo med kuhanjem. Kis lahko pomaga odstraniti barvo iz lupine jajca. Uporabite približno 1 žlico kisa na liter vode.

  3. Ohladite jajca: Ko so jajca kuhana, jih odstranite iz vrele vode in jih položite v skledo s hladno vodo ali jih postavite pod tekočo hladno vodo, da se hitreje ohladijo.

  4. Odstranite morebitne preostale madeže barve: Če je na lupini jajc še vedno prisotna barva, jih lahko še dodatno obrišete s kuhinjskim papirjem ali gobo, navlaženo s kisom ali limoninim sokom.
  5. Narišite vzorce po želji: Za risanje in pisanje po jajčni lupini uporabimo jedilne flomastre.

S temi koraki bi morali dobiti bela jajca brez barve na lupini in lepo viden vzorec, ki ga boste narisali.

Pekis priporoča

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, RJAV

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, ČRN

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, ROZA

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, MODER

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, RUMEN

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, ORANŽEN

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, VIJOLIČEN

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

3,50 €

Živilsko pisalo za tanke in debele linije, ZELEN

Z rahlim pritiskom naredimo tanke črte in obrise, močnejši pritisk nam omogoča pisanje in risanje debelejših površin. Za uporabo na suhih, trdih ali poltrdih gladkih površinah, kot so fondant, marcipan,oblivi, čokolade...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Koliko tehta jajčni beljak in koliko tehta jajčni rumenjak

Včasih imamo v receptih napisane količine beljakov in rumenjakov v gramih.

Srednje veliko piščančje jajce tehta okoli 60 gramov.

Beljak tehta 30 gramov

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 10,12,16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 20 .................... 10 kosov

Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri Pisanje in risanje na torto z živilskimi flomastri

Flomastri, napolnjeni z živilsko barvo, so nekaj, kar enostavno morate imeti, če rišete in pišete po hostiji, sladkorni masi, ali marcipanu.

Steklenička za okraševanje – zelo uporaben pripomoček

Priročna mehka steklenička, s pomočjo katere brez packanja okrašujemo s čokolado, royal icing kremo, ali ostalimi glazurami in oblivi.

O želatini pri peki

Želatina:

 Želatino v listih namočimo v mrzlo vodo za nekaj minut da nabrekne, nato jo ožamemo in stopimo v posodici na štedilniku ali mikrovalovni pečici.

AROME

Zakaj so arome boljše, kot naribana lupinica limone, pomaranče in ostalih agrumov?

Strani

Aktualni izdelki za peko

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

4.95 €
2,97 €
Uporabno najmanj do 31.5.2024

Hostije samorog, 10 kompletov ***-40%***

Vsebuje 10 samorogov in 10 mavric

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

2,95 €

Prtički s čipko (19x30cm) 24 kom

Velikost: 19x30 cm

Pakiranje: 24 kom

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini