Čokoladna krema s smetano za ladjice ali košarice iz krhkega testa, ali kot krema v kozarcih.
Smetano vlijemo v posodo in jo na nizkem ognju počasi segrevamo do vrelišča.
Čokolado nalomimo ali narežemo na majhne koščke in jo stresemo v segreto smetano. Med stalnim mešanjem z ročno metlico jo na nizkem ognju kuhamo še približno 5 minut, oziroma toliko časa, da se čokolada povsem raztopi. Na koncu čokoladni smetani dodamo nekaj kapljic ruma, dobro premešamo in posodo odstavimo. Pustimo, da se čokoladna smetana ohladi na sobno temperaturo.
Ohlajeno smetano prelijemo v skledo, ki jo pokrijemo, in jo za vsaj 6 ur postavimo v hladilnik.
Najbolje je, da jo v hladilnik postavimo čez noč in stepemo šele naslednji dan.
Skledo s smetano vzamemo iz hladilnika in na srednji hitrosti stepamo do lepe goste kreme.
Stepeno čokoladno smetano serviramo v skodelice, ladjice ali košarice iz krhkega testa in sladico okrasimo.
Za polnjenje uporabimo dresirno vrečko in nastavek primerne velikosti : https://goo.gl/50x0we
- 5 dl sladke smetane
- 250 g temne jedilne čokolade
- nekaj kapljic ruma