Blejska grmada

deli

Biskvit

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko in maso med mešanjem narahlo dvigujemo.

Polovico mase vlijemo v pekač, v preostalo polovico zamešamo še kakav in vlijemo na pravokoten pekač. Z vilico si pomagamo, da obe masi - svetlo in temno - premešamo, da nastane videz marmornega kolača. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 20 minut. Pečen biskvit ohladimo in prerežemo, da dobimo 2 plasti

Vanilijeva krema

Ločimo beljake od rumenjakov. V rumenjake vlijemo 2 dcl mleka, dodamo moko in gladko zmešamo. Preostalo mleko zavremo, dodamo 70 g sladkorja, vanilin in prilijemo rumenjakovo maso. Dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg, ki mu postopoma dodajamo preostali sladkor. Beljakov sneg umešamo v hladno kremo in narahlo premešamo.

Sladkorni sirup:

Sirup pripravimo tako, da sladkor in vodo prevremo, vanj dodamo rozine in rum. Ohladimo, rozine pa odcedimo.

Sestavljanje grmade

Grmado zložimo v primerno posodo, visoko cca 15 cm.

V pekač najprej naložimo plast biskvita, prelijemo s polovico sladkornega sirupa, potresemo z mletimi orehi in rozinami, ter prelijemo z vanilijevo kremo. Nato naložimo plast biskvita in ponovimo postopek. Na koncu potresemo še kakav in grmado postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

Ohlajeno grmado postrežemo tako, da s sladoledno žlico zajamemo kepice, ki jih nato okrasimo s stepeno smetano in povrhu pokapamo s stopljeno čokolado.

Sestavine za biskvit:

  • 10 jajc
  • 250 gr moke
  • 250 gr sladkorja
  • 20 gr kakava v prahu

Vanilijeva  krema:

  • 1 liter mleka
  • 5 jajc
  • 140 gr sladkorja
  • 140 gr moke
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Sladkorni sirup:

  • 300 gr sladkorja
  • 1 liter vode
  • 0,5 dl ruma
  • 100 gr rozin

Potrebujemo še:

  • 250 gr mletih orehov
  • sladko smetano
  • jedilno čokolado.

Pekis priporoča

1,50 €

Kuhalnica samorog, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

5,95 €

Posoda za maslo

Priročen pripomoček v kuhinji, ki vam omogoča enostavno in higienično shranjevanje masla

4,50 €

Peki papir podolgovate oblike (20 kom) 38x30cm

Peki papir podolgovate oblike. Pakiranje 20 kom.

4,95 €

Patisse silikonska metlica z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Idealna za stepanje stepene smetane in drugih krem.

1,50 €

Kuhalnica mornarsko sidro, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

19,95 €

Zložljiv vložek (22,5 cm) za kuhanje na pari, zelenjava, ribe, morski sadeži...

Prilagodi se posodam različnih velikosti, da olajša odstranitev hrane po kuhanju. Premer do 22,5 cm

2,95 €

Peki papir okrogle oblike 20kos, 23cm

Peki papir okrogle oblike je primeren za manjše pekače. Pakiranje 20 kos, premer 23cm

7,95 €

Trajen peki papir 50x40 cm

Zdrava peka brez maščobe. Trajen peki papir za ponovno uporabo do 1000-krat. Pralen v pomivalnem stroju.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

Panettone s čokolado

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

SKUTINA PITA s sadjem

Testo: dobro pregnetemo vse sestavine in testo položimo za vsaj pol ure v hladilnik, da počiva.

Recept - Slane šamrole

Si že poskusila narediti šamrole, nadevane s slanimi nadevi? Poskusi. Odlične so!

Ameriški (donuts) krofki iz pečice

Recept je za 12 krofov

Recept za ŠAMROLE

Polnilo za šamrole.

Strani

Aktualni izdelki za peko

-25%
Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***
3.95 €
2,96 €
11/2026

Jedilna barva v prahu BLEŠČEČE BRONASTA ***-25%***

Prah po izdelku nanesite s čopičem, ali z dodatkom alkohola uporabite za risanje ali pisanje.

-34%
Wilton Recipe Right® nelepljiv pekač za 24 MINI muffinov ***-34%***
14.95 €
9,87 €

Wilton Recipe Right® nelepljiv pekač za 24 MINI muffinov ***-34%***

Pekač za 24 mini muffinov.

Velikost pekača pribl.: 40 x 26 cm

4,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

14,98 €

Kuhinjski digitalni termometer s sondo za čokolado, sladkor, meso

Nepogrešljiv pri peki mesa, ali pripravi čokolade, sladkorja... Od - 20°C do + 250°C

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini