Piškoti iz keksomata - testomata

Piškoti iz keksomata - testomata

deli
Postopek:  Iz beljakov stepemo sneg.
 
Penasto umešamo margarino in ji počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Dodamo sneg, na koncu še moko.
Testo mora biti mehko, pred uporabo ne sme biti v hladilniku.
 
Kekse nabrizgamo in pečemo na 180 stopinj cca 10-12 minut, oziroma dokler niso zlato rumeni.
 
Pečene lahko zlepimo z marmelado, jih pomočimo v raztopljeno čokolado in nato v kokosovo moko, jih posujemo z orehi, lešniki, lahko naredimo beli led in jih posujemo z bleščicami...

 

  • 600 g margarine, masla, ali pol/pol
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 770 g moke
  • 4 beljaki
  • 1 vanilijev sladkor
  • ščep soli

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za IŠLERJE

Recept za IŠLERJE

Maslo, margarino in sladkor v prahu gladko premešamo, dodamo jajce in vanilijev sladkor. Moko in orehe združimo in postopoma dodamo k masi.

Recept za Piškote Pajkova mreža in pajek

Recept za Piškote Pajkova mreža in pajek

Zamesimo testo, ki naj na hladnem počiva kakšno uro

OVSENI PIŠKOTI

OVSENI PIŠKOTI

Ovsene kosmiče stresemo v ponev in med mešanjem pražimo tako dolgo, da zadišijo. Pustimo, da se ohladijo. 

Recept - linški piškoti

Recept - linški piškoti

V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino.

Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku.

Strani