Izomalt, nadomestek sladkorja, 125g

deli

Izomalt, nadomestek sladkorja, 125g

Koda: NS303003
5,95 €

Toplotno stabilen in enostaven za uporabo. Izomalt je idealen za ustvarjanje vlitih dekoracij. Za figurice, rože, kristalčke, diamante, led... Za barvne efekte uporabite živilske barve ( prah, pasta, tekoče)

Izomalt je sladkorni nadomestek, ki je pridobljen iz sladkorne pese. Je varen za zobe in ima 50% manj kalorij kot namizni sladkor. Ne zmoči se in se ne lepi, utekočinja se pri 95°C.

Izomalt se preprosto lahko stopi v mikrovalovni pečici. Lahko ga uporabljate v silikonskih kalupih, ali rostfrei modelčkih za piškote.

Uporaba: želeno količino izomalta razstopimo v posodi. Idealna temperatura je 150°C. Po raztaplanju pustite, da se ohladi približno 1 minuto in nato ga obdelajte. Ko se raztopljeni izomalt ohladi, se ponovno strdi in se lahko kadarkoli ponovno utekočini.

Raztopljeni izomalt se lahko odlično obarva z jedilnimi barvami in tako dobimo obarvan, prozoren Isomalt. Previdno vlijte tekočino izomalta v silikonski model, ali pa model za piškotke ter počakamo, da se ohladi. Strjeni izomalt pevidno odstranite iz modela, da vam ne poči.

Barvani izomalt se ne sme pregrevati (preverite s termometrom za sladkor). Izomalt ne rjavi tako hitro kot granulirani sladkor.

NASVET: pripravite izomalt za sladke sladke lizike in okus z aromami. Rezalnike piškotkov dobro namažite, položite na pekač in napolnite s prozornim ali barvnim izomaltom, visoko približno 5 mm. Pustite, da se strdi, zrahljajte iz kalupa in zlepite paličico z malo tekočega izomalta na eni strani in pustite, da se znova strdi. 

OPOZORILO: masa se zelo segreje in ni primerna za delo z otroci. Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek. Uporabljajte toplotno odporne rokavice. Izomalt bo ekstremno vroč. Premešajte in počakajte da preneha kipeti, potem lahko vlijete v želeno posodo ali model.

Končane dekoracije shranjujte v neprodušno zaprti posodi.

Primeren za diabetike.

Sestavine: izomalt ST-M (E953).

Neto teža. 125 g

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energija: 970 kJ, 233 kcal
  • Maščobe 0,0 g, od tega nasičene 0,0 g
  • Ogljikovi hidrati 97,0 g, od tega sladkorji 0,0 g
  • Beljakovine 0,0 g
  • Sol 0,0 g

Pekis priporoča

Agar Agar 50 g
5,30 €

Agar Agar 50 g

Rastlinsko želirno sredstvo na osnovi morskih alg, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani.

 

Rumeni pektin, 70g
7,95 €

Rumeni pektin, 70g

Želirno sredstvo. Idealno za sadne paste, marmelade, žele izdelke in nadeve za torte.

Želatina v prahu 60 g
4,80 €

Želatina v prahu 60 g

Čista goveja želatina v prahu, bloom 150.

Choco drip Roza Zlat (rose gold), 180 g
9,95 €

Choco drip Roza Zlat (rose gold), 180 g

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

 

Čisti alkohol 14 ml
3,90 €

Čisti alkohol 14 ml

Čisti alkohol,  primeren za redčenje živiskih barv v prahu.

ISO Izopropil alkohol za živila.

Slaščičarsko lepilo 65g
3,90 €

Slaščičarsko lepilo 65g

Slaščičarsko lepilo za lepljenje sladkornih figuric in ostalih okraskov na sladice

Kapljični preliv za sladice BEL, 375 g
4,95 €

Kapljični preliv za sladice BEL, 375 g

Fondant preliv. Segrejete v mikrovalovni pečici in prelijete po torti, krofih,piškotih.

Mirror Glaze preliv za sladice PROZOREN, 325 g
4,90 €

Mirror Glaze preliv za sladice PROZOREN, 325 g

Gotova zmes za sijoč Mirror Glaze preliv. Preliv samo obarvate in ga prelijete po torti.

 

Strani

Zaradi povečanih količin paketov predstavljajo paketi s plačilom po povzetju dodatno časovno breme za GLS kurirje in tudi večje varnostno tveganje zato je priporočljivo naročilo s predplačilom na TRR.

Dostava in osebni prevzemi!

  • Od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00.
  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 2 delovnih dni. Potrebno je prišteti tudi nekaj dnevni čas dostavne službe. Zaradi trenutno povečanega števila naročil priporočamo, da naročilo oddate en teden prej
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.