Za posipanje peciva in robov tort (namesto sesekljanih mandljev, oreškov ali čokoladnih posipov) ter sladic in sladolednih sladic.
Za še posebej fin, hrustljav okus kakavova jedrca dodajte maslenemu ali smetanovemu nadevu.
Sestavine: 100% kakavovih semen.
Vegetarijanska in brez glutena.
Pakiranje: 100 g netto
Sestava in terapevtske lastnosti kakavovih zrn
- V svoji surovi obliki vsebujejo največjo količino antioksidantov (več kot 320 vrst).
- So dobra zaščita pred bakterijami, mikrobi in virusi, proti staranju, kardiovaskularnim boleznim, raku.
- Glavni antioksidant kakavovih zrn - polifenol je veliko močnejši od vitaminov C in E, ki sta skupna antioksidanta.
- To je dober antidepresiv. Izdelek povzroča naravni spanec, odpravlja tesnobo, izboljšuje razpoloženje, zmanjšuje anksioznost.
- Kakavova zrna vsebujejo veliko hranil, ki so vključena v metabolične procese telesa, uravnavajo vodno sol, kislinsko-bazične reakcije, strjevanje krvi. Vpleteni so v delo mišic, pri krepitvi skeletnega sistema (zaradi fosforja in kalcija).
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 2514 kJ, 601 kcal
- Maščobe 54,5 g, od tega nasičene 32,8 g
- Ogljikovi hidrati 5,5 g, od tega sladkorji 3 g
- Vlaknine: 18,45 g
- Beljakovine 11,7 g
- Sol 0,02 g