Kapljični preliv je znan tudi kot fondant glazura. Dodajte piškotom ali pecivu svetlečo belo glazuro, ki se po oblivanju primerno strdi. Glazuro lahko z živilskimi barvami tudi pobarvate in naredite nešteto barvnih kombinacij.
Pri tortah je priporočljivo, da je podlaga trdna in primerno ohlajena, da obliv lepo steče po robovih. Najbolj optimalen izgled dobite, če je torta premazana z masleno, ali ganashe kremo.
- 100 g mešanice premešamo s 14 ml vroče vode (tekoče), da naredimo fondantno glazuro.
- Po želji glazuro lahko pobarvamo.
- Pred uporabo dobro premešajte.
- Če fondantna glazura postane trda, jo položite v mikrovalovno pečico za cca 10-15 sekund in ponovno premešajte.
Sestavine: sladkor, glukozni sirup.
Nasvet: Za preliv po torti je zelo primerna steklenička za okraševanje.
Mešanica zadostuje za cca. 10 piškotov ali krofov.
Mešanico shranjujte na sobni temperaturi.
Neto količina: 150 g
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energijska vrednost: 1607 KJ/384 kcal
- Maščobe 0 g od tega nasičene maščobe 0 g
- Ogljikovi hidrati 99,7 g od tega sladkorji 92 g
- Beljakovine 0 g
- Sol 0 g