Silikonski pekač za hiške s katerim lahko spečemo sladke hiške. Kalup je primeren za pečico, ali zamrzovalnik.
Velikost modela cca: 29,5x17,5 cm.
Dolžina posamezne hiške 6,5 cm.
Primeren je za uporabo pri temperaturah od -40°C do +230°C.
Material: silikon
Recept za okusne hiške
Navodilo za popolno izdelano hiško:
Iz mase naredimo približno kroglice in jih rahlo povaljamo v kristalnem sladkorju. Nato kroglice pritisnemo v model. Dobro potisnemo da zapolnemo dno modela. Sredino z uporabo dresirne vrečke napolnemo s kremo.
Sestavine za pecivo:
- 100 g moke
- 50 g masla
- 50 g sladkorja
- 1 jajčni rumenjak
- 1 čajna žlička vanilin sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Priprava peciva: Vse sestavine zmešamo da dobimo gladko testo in ovijemo v folijo vsaj za eno uro. Nato razvaljamo testo približno na 3 mm in izrežemo kroge (premer: 3,5-4 cm). Pri 180°C zgornji / spodnji vročini (160°C kroženje zraka) pečemo približno 10-12 minut.
Sestavine za maso:
- 200 g beby piškotov
- 125 g sladkorja v prahu
- 100 g masla
- 1 jajčni beljak
- 2-3 čajne žličke kakava
- 2-3 čajne žličke ruma
- 2-3 čajne žličke kondenziranega mleka
Priprava mase: Baby piškote z žlico na drobno zdrobimo in premešamo z ostalimi sestavinami in ohladimo.
Sestavine za polnjenje, krema:
- 75 g masla
- 1 rumenjak
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
- 2-3 žlice ruma ali likerja
- 1 konica noža vanilije ali vanilijevega sladkorja
Priprava kreme: Vse sestavine zmešamo v kremo.