Sladkorna masa - BELA 250g

deli

Sladkorna masa - BELA 250g

Koda: NCFC97050
2,49 €

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Za okroglo torto premera od 24/26 cm potrebujete cca. 500 - 600g mase, da popolnoma pokrije torto.

Maso pred uporabo dobro pregnetite. Razvaljajte jo na podlagi, posuti s sladkorjem v prahu ali škrobom.

Sestavine: sladkor, rastlinsko olje (palmovih jedrc, palm), glukozni sirup, voda, vlažilno sredstvo E422, emulgator: E471, sredstvo za zgoščevanje: E415, E466, aroma, konzervans: E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina E330.

Izdelek lahko vsebuje sledove: mandljev.

Alergeni: glej sestavine v krepkem tekstu.

Ostanek mase shranite v dobro zaprti vrečki, na temperaturi 15 -20*C.

Neto teža: 250 g

Poreklo: EU

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energijska vrednost: 1685 KJ/403 kcal
  • Maščobe 6,7 g od tega nasičene maščobe 4,6 g
  • Ogljikovi hidrati 85,2 g od tega sladkorji 82,8 g
  • Beljakovine: 0,00 g
  • Sol: 0,1 g

Koliko mase  potrebujem  za torto veliko cca 14-16 kosov?

Za torto premera 24-28 cm potrebujete cca 600 - 700 gr mase, ostalo lahko uporabite za okraske.

V kolikšnem času moram maso, ko jo enkrat odprem, porabiti?

Tudi ko jo enkrat odprete, je uporabna do roka, navedenega na embalaži, le hraniti jo morate v dobro zaprti vrečki (ker se na zraku trdi) in bolj na hladnem (poleti v hladilniku). Maso imamo vedno svežo in rok uporabe je vsaj še pol do enega leta.

Kako prilepim rožice in figurice na maso?

Manjše figurice in rožice spodaj premažete z vodo, večje s čokolado ali jedilnim lepilom.

Včasih se mi pri valjanju naredijo mehurčki. Kako naj to rešim?

Mehurčke previdno prepičite z buciko in mesto znova narahlo razvaljajte

Kakšna je razlika med sladkorno maso, fondantom in tičino maso?

Nobene. Fondant je angleški izraz za sladkorno maso, tičino je zaščiteno ime švicarske znamke sladkorne mase, sladkorna masa pa je naš, slovenski izraz za tovrstno maso.

Sladkorna Masa in smetana:

  • V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi.
  • Torte nikakor ne smete cele obleči v sladkorno maso, če je premazana s smetano. V tem primeru jo morate na zunaj obmazati z masleno kremo.
  • Lahko pa torto obmažete s smetano, nanjo pa položite sliko, ki ste jo izrezali iz sladkorne mase, rožice in podobno, le da morate pod motiv nabrizgati malo maslene kreme, oz. paziti, da smetana in sladkorne masa nista preveč v stiku.
  • Nič hudega se ne bo zgodilo, četudi torta tako stoji več ur, saj se masa ne stopi tako hitro.

Kako sladkorno maso obarvamo in iz nje ustvarjamo?

Oglejte si med našimi recepti.

Pekis priporoča

Sladkorna masa - Modra 250g
2,49 €

Sladkorna masa - Modra 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Valjana sladkorna masa - Baby Modra 430g
5,95 €

Valjana sladkorna masa - Baby Modra 430g

Pripravljena sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

Sladkorna masa - Baby Modra 250g
2,49 €

Sladkorna masa - Baby Modra 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Valjana sladkorna masa - BELA 430g
4,95 €

Valjana sladkorna masa - BELA 430g

Pripravljena sladkorna masa za prevleko tort do 25 cm, muffinov, piškotov,..

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg
9,90 €

Sladkorna Masa Wonder Paste -BELA 1 kg

Slaščičarska sladkorna masa za prevleko tort.

Sladkorna masa 5 barv - Renshaw
8,90 €

Sladkorna masa 5 barv - Renshaw

Zelena, rumena, oranžna, turkizno modra, barva fuksije.

Vsebina: 5 x 100g

Sladkorna masa – Slonokoščena 250g
2,49 €

Sladkorna masa – Slonokoščena 250g

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Dekoracijski komplet za torto GRAD - 32 delni komplet
23,90 €

Dekoracijski komplet za torto GRAD - 32 delni komplet

Grad s pomočjo domišlije oblačimo v različne barve, dekoriramo, sestavljamo.

Strani