Čokoladno jagodna bomba v kozarčkih

deli

Priprava sladic v kozarcu je hitra in enostavna, zato so primerne tudi za takrat, ko nimamo časa za peko tort, ali ostalih sladic

Potrebujete samo primerne kozarčke, ter nekaj domišljije in kreativnosti.

Kombinacije sestavin so neomejene, saj sladice z različnimi kremami in dodatki lahko naredimo na 1001 način; od tiramisuja, raznih mouse in ostalih krem, strjenk, pudingov...

Rahla in zapeljiva sladica, za prste obliznit :-)

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Nad soparo stopimo temno čokolado in stopljeni primešamo sladkor v prahu ter dobro zmešamo, da dobimo enotno zmes. Mlačno čokolado nato počasi vlivamo in nežno, s pomočjo lopatke, primešamo stepeni sladki smetani in ponovno zmešamo v enotno zmes.

Vlijemo v kozarčke in postavimo v hladilnik, da se masa strdi.

Na čokoladni mousse vlijemo jagodnega

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  • malo rdeče jedilne barve (po želji)

Jagode pokuhamo, zmiksamo in precedimo. Želatino pripravimo po navodilih na vrečki in jo primešamo k jagodam. Vse skupaj nežno primešamo k sladki smetani.
Če želite, lahko za intenzivnejšo barvo dodate še malo rdeče živilske barve, da bo jagodni mousse še lepši.

Na dno kozarčka lahko nadrobite razne piškote ( cookies, polnozrnate...)

Na koncu kozarčke okrasite: z ostružki čokolade, z jagodami, holipami, nonperlicami...

Čokoladni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  •  60 g kvalitetne temne čokolade
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Jagodni mousse

  • 125 g stepene sladke smetane
  • 125 g jagod (lahko tudi zmrznjene, ki jih morate predtem odtajati)
  • 1 list ali vrečko želatine
  •  malo rdeče jedilne barve (po želji)

Pekis priporoča

3,95 €

Košarice MIGNON 44 mm, 20 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:44mm

8,98 €

Kozarčki za sladice 210 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 7,1 x 4,2 x 7,2 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

4,50 €

Modelček za čokoladne košarice

Za izdelavo čokoladnih košaric, ki jih po želji napolnimo.. s sadjem, kremami, bomboni...

11,00 €

Košarice MIGNON 44 mm, 80 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:44mm

9,95 €

Kozarčki za sladice 320 ml, prozorni, 20 kom

Velikost: 8,5 x 5 x 7,5 cm

Količina 20 kom, prozorni

Zasnovani za večkratno uporabo

14,50 €

Silikomart silikonski pekač (dolžina 7,2cm) ladjice

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C.

Velikost: 7,2 x 3 cm / višina 1,5 cm

11,00 €

Ladjice 67 mm, 80 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:67mm

4,95 €

Mini papirčki Ø 4 cm, Črni, 120 kom

Primerna velikost tudi za košarice iz krhkega testa

Premer dna: pribl. Ø 4 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Domač vanilijev puding (tudi za polnjenje košaric)

Naredite enkrat za spremembo domač puding. Presenečeni boste nad polnim okusom.

Jagodni Cheesecake v kozarcu

V mešalniku zmeljemo piškote s stopljenim maslom. Zmes nato razporedimo na dno treh kozarcev (s hrbtno stranjo žlice jo čvrsto pritisnemo od dno).

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker. Piškote nalomimo na manjše kose, jih dodamo v skledo s kavo in dobro premešamo.

Ladjice iz krhkega testa s čokoladno kremo

Čokoladna krema s smetano za ladjice ali košarice iz krhkega testa, ali kot krema v kozarcih.

Smetano vlijemo v posodo in jo na nizkem ognju počasi segrevamo do vrelišča.

Primer polnjenja in okrasitve s sadjem Canolli (kanoli) – polnjeni s kremo iz mascarponeja

Canolli (kanoli) veljajo za eno boljših italijanskih - sicilijanskih slaščic. Ime prihaja iz besede canollo, kar pomeni "majhna tuba".

Mini košarice z vanilijevo kremo in sadjem

Priprava kreme:

V skledi z metlico ali vilico zmešamo rumenjak, škrob in 1 dcl mleka.

Strani

Aktualni izdelki za peko

6.95 €
3,96 €

Čokolada za modeliranje Saracino (250g) ZELENA ***-43%***

Saracino modelirna čokolada je zanesljiv partner za ustvarjalce sladic, ki iščejo visoko kakovost in zanesljivost pri oblikovanju.

2.99 €
2,39 €
Uporabno najmanj do 2.2025

Dr.Oetker malinovo-smetanova krema ***-20%**

Mešanica za malinovo smetanovo kremno združuje okusno kremasto sladico s tipičnim okusom malin. Dodajte samo 250 ml hladnega mleka 

1,95 €

Bel pladenj s čipko (2,5cm čipke) 30x16 cm

Bel pladenj z elegantno čipkasto obrobo. Zasnovan za večkratno uporabo.

  • Velikost: 30x16 cm (notranja 25x11)
  • Čipka 2,5 cm
4,95 €

Podolgovati papirčki 8x5 cm, Srebrni

Količina: 20 kom

Velikost: 8 x 5 cm

Višina 3,2 cm

Za mini lučke (popsicle), mini kornete, razno pecivo, primerni tudi za pečenje, odporni do 220°C.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini