Perforiran obroč zagotavlja, da se pita enakomerno peče in da jo je enostavno sprostiti. Obroč za pito je še posebej enostaven za uporabo in zagotavlja hrustljavo peko, zahvaljujoč perforiranemu obodu iz nerjavečega jekla. Na dnu uporabite peki papir ali silikonsko podlogo za peko. Pecivo lahko enostavno odstranite iz okvirja. Pred uporabo uporabite pršilno razpršilo ali rahlo namažite z mastjo.
Velikost: 16 do 30 cm
Višina: 3 cm
Material: kovina, prevlečena s posebnim premazom proti oprijemanju.
Zabavajte se pri peki, da bo dekoracija sladic party!
Navodilo za vzdrževanje:
- Pekač pred prvo uporabo operite z vročo vodo.
- Pred pečenjem pekač naoljimo, ali uporabimo sprej za peko proti sprijemanju.
- Pri odstranjevanju hrane iz pekača nikoli ne uporabljate ostrih, ali kovinskih pripomočkov, ki lahko zlahka opraskajo pekač. Lesene lopatice so najboljša izbira za ravnanje s hrano pri delu s pekačem.
- Pekač čistite z vročo vodo, blagim detergentom in krpo. Ne uporabljajte praskalnih ali čistilnih gobic.
- Pekač ni primeren za pomivalni stroj.
Jabolčno marcipanova pita
Sestavine za pecivo:
- 240 g moke
- 80 g sladkorja
- 160 g masla
- 1 jajce
- 1 ščepec soli
- ščepec pecilnega praška (konica noža)
Sestavine za polnjenje jabolčnega marcipana:
- 90 g mehkega masla
- 90 g marcipana
- 20 g sladkorja
- 1 jajce
- 90 g moke
- ščepec pecilnega praška (konica noža)
- 4 jabolka
Priprava peciva:
- Vse sestavine obdelamo v gladko testo, ovijemo v folijo in postavimo v hladilnik za približno 1 uro.
- Testo razvaljamo na približno 3 mm in s perforiranim obročem za pito odrežemo dno. Namastimo rob pekača s sprej proti sprijemanju ali malsom. Iz testa zrežemo še trak s katerim obložimo notranji rob pekača.
- Večkrat preluknite testo na dnu z vilicami in pecite pri 180°C na zgornjem / spodnjem gretju (kroženje zraka 160°C) približno 10-15 min.
Pod testo postavimo peki papir in pito obtežimo s keramičnimi kroglicami za obtežitev pri peki. Po peki jih odstanite.
Priprava marcipanovega polnila:
- V kuhinjskem mešalniku zmešamo mehko maslo, marcipan in sladkor, dokler ne dobimo gladke mase. Dodamo jajce in na kratko premešamo. Moko zmešamo s pecilnim praškom in na kratko premešamo.
- Nadev enakomerno razporedimo po pekaču na razvaljano pecivo. Jabolka narežemo na rezine in jih porazdelimo po marcipanu.
- Pečemo pri 180°C na zgornjem / spodnjem gretju (160°C konvekcija) še 10-20 min.
- Po pečeni piti polijemo malo zgoščenega jabolčnega soka.