Kdor izbere kakovostne pekače, si privošči veliko dodatnega užitka pri peki. Dober pekač ne bo prinesel le boljših rezultatov pečenja, temveč bo tudi dlje zdržal. Toda z vsemi pekači, ki so na voljo je izbira pravega lahko zapletena. Poleg pravilne izbire lahko s skrbnim ravnanjem življensko dobo pekaču močno povečate.
Na kaj paziti pri izbiri pekača?
Če je vaš pekač izdelan iz dobrega materiala, kot je aluminij, boste zagotovo dobili lep rezultat pečenja. Aluminij je odličen prevodnik toplote in zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote po celotnem biskvitu. Zagotovo boste dobili čudovit svetel, zlato rjav biskvit. Enakomerna porazdelitev toplote bo poleg tega poskrbela, da bo vaš biskvit dobil enakomerno višino in čim manj hribčkov. To je že nakaj kar vam bo v pomoč med postopkom okrasitve.
Trudimo se, da vam ponudimo le najboljše. Nekateri imajo raje kovino. Pekači iz tanjše kovine se lažje krivijo in z njimi je potrebno ravnati previdnejše, debelejši pa so bolj stabilni, nekateri pa prisegajo na aluminij.
Lestvica kvalitete glede na povratne informacije. Ocenili smo jih od 1 do 5 zvezdic (več zvezdic pomeni boljša kvaliteta):
Katere pekače morate imeti?
Vsak pek bi moral imeti v svoji kuhinji več osnovnih pekačev. Okrogli pekači velikosti 15, 20 in 25 cm so najpogostejše velikosti za okrogle in večplastne torte in zato vreden nakup za začetnike. V našem asortimanu boste našli okrogle pekače v teh velikostih, z višino 5 ali 7,5 cm ali 10 cm.
Čeprav jih morda ne bomo potrebovali tako pogosto kot okrogle pogače, bi bil zagotovo vreden nakupa tudi kvadratni pekač. Morda bi bilo zabavno občasno uporabiti drugačno obliko, poleg tega pa je za brownije (rjavčke) in peciva nujen kvadratni pekač.
Kako dobro poskrbeti za svoj pekač?
Če pekače uporabljate odgovorno in jih dobro očistite, boste zagotovili, da bodo pekači še dolgo zagotavljali dobre rezultate.
Kdaj je čas, da zamenjate pekač?
Tudi če s pekači ravnate zelo previdno, je morda priporočljivo, da jih občasno zamenjate. Obrabljena in pretepana posoda za peko lahko povzroči opečene dobrote in neenakomerno peko. Kako pa veste, kdaj je čas, da zamenjate pekač?
Praske
Ko je pekač močno opraskan, je morda še vedno uporaben, vendar bo vaš nelepljiv premaz proti oprijemanju manj zanesljiv kot nekoč. Torej, če vaši priboljški običajno pogosteje zapečeni ali se premaz proti oprijemanju dejansko odlepi, je čas, da začnete iskati novega.
Ukrivljeni
Zlasti pekači iz tankega materiala se lahko upognejo zaradi visoke temperature pečice. To se bo še poslabšalo pri premikanju pekača z ene ekstremne temperature na drugo. Zato nikoli ni priporočljivo, da pekač postavite naravnost iz pečice v hladno vodo. Posebej tanki pekači se po tem upogibanju ne bodo opomogli in na koncu boste imeli poškodovan, neuporaben pekač.
Ostanki hrane
Sčasoma se na posodi za peko lahko naberejo manjši ostanki hrane in olja, čeprav skrbite, da so vaši pekači dobro očiščeni. V kombinaciji s toploto v pečici se bo sčasoma zgodilo, da bodo vaši pekači nekoliko razbarvani. Razbarvanje in rahlo obarvanje je normalno in ne bo vplivalo na kakovost pekačev, toda če se razbarvanje kopiči in je tega več bi bilo pametno, da pekač nadomestite z novim.
Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.