Črna jedilna barva za barvanje smetane, maslene in ostalih krem, glazur, testa... že nekaj kapljic jedilne barve zadostuje, da bo vaš izdelek živahnih barv. Manjšo količino jedilnega barvila dodajte na primer v smetano ali kremo in mešajte dokler se jedilna barva dobro ne premeša. Z dodajanjem jedilnega barvila nadaljujte postopoma dokler ne dosežete želenega rezultata.
S tem barvilom boste dosegli živahne in privlačne barvne odtenke, ki bodo popestrili vaše sladke stvaritve. Pasta ni primerna za barvanje čokolade
- Za globoko črno ali temno črno poskusite začeti s čokoladno masleno glazuro ali rjavim fondantom, da zmanjšate količino barvil za živila, ki jih potrebujete.
Sestavine: voda, konzervans: E202, E211, sredstvo za uravnavanje kislosti: (citronska kislina E330), barvilo: E104, E124, E133.
Barvilo E104, E124 lahko škodljivo vpliva na aktivnost in pozornost pri otrocih.
Barva je na vodni osnovi, zato ni primerna za barvanje čokolade!
Neto količina: 11 ml
Poreklo: EU
Opozorila za varno ravnanje:
- Hraniti izven dosega otrok.
- Ne uživajte nerazredčenih barvil.
- Pri uporabi se izogibajte direktnemu stiku s kožo.
Doziranje: zmerno.
Za nežno in mehko barvo, uporabite:
- približno 4 kapljice za 125 ml bistre tekočine
- približno 8 kapljic za 125 ml smetane (dodajte pred mešanjem)
- približno 15 kapljic za 125 g marcipana s približno 60 g sladkorja v prahu
Potrebno pa je upoštevati tudi zakonodajo, koliko barvila lahko vključite v posamezen izdelek.
Barvilo je namenjeno barvanju tistih živilskih izdelkov, za katere to dopušča veljavna Evropska zakonodaja. Barvanje živil in pijač, ter mejne količine v skladu z Uredbo 1333/2008/ES