Sladice ne sme biti vedno okrogla, tukaj je pekač za mini pite.
Velikost: 38 x 26 cm
Velikost pite: 10 cm
Material: kovina, prevlečena s posebnim premazom proti oprijemanju.
Navodilo za vzdrževanje:
- Pekač pred prvo uporabo operite z vročo vodo.
- Pred pečenjem pekač naoljimo, ali uporabimo sprej za peko proti sprijemanju.
- Pri odstranjevanju hrane iz pekača nikoli ne uporabljate ostrih, ali kovinskih pripomočkov, ki lahko zlahka opraskajo pekač. Lesene lopatice so najboljša izbira za ravnanje s hrano pri delu s pekačem.
- Pekač čistite z vročo vodo, blagim detergentom in krpo. Ne uporabljajte praskalnih ali čistilnih gobic.
- Pekač ni primeren za pomivalni stroj. Samo ročno pranje.
Čokoladne tortice z oreščki
Sestavine za testo:
- 100 g moke
- 1 žlica kakava
- 40 g sladkorja
- 60 g masla
- 1 ščepec soli
Sestavine za polnilo:
- 50 g grobo narezanih oreščkov po vaši želji
- 50 g kreme
- 50 g sesekljane čokolade
Priprava testa:
Moko zmešajte s kakavom, sladkorjem, maslom in soljo. Tako da dobimo rahlo drobljivo testo. Testo zavijemo v folijo in ga postavimo v hladilnik za približno 30 minut. Pekač namažite in posujte z moko ali drobtinami. Razdelite testo in ga pritisnite v pekač. Testo večkrat prebodite z vilicami.
Čas pečenja:
Pečemo približno 10-15 minut pri 180°C z gretjem na vrhu in dnu (ali kroženju zraka pri 160°C).
Pečene tortice naj se rahlo ohladijo v pekaču in prevrnejo.
Priprava polnila:
Oreščke grobo nasekljajte ter jih prepražite v ponvi do zlato rjave barve. Po želji lahko v tortice dodamo rdeč ribez, ali drugo sadje. Kremo segrejemo in v njej stopimo nasesekljano čokolado. Kremo prelijemo po vrhu tortic in na koncu posujemo z nasesekljanimi oreščki.
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!