- Palčke za lizike: uporabite lesene palčke ali palčke iz papirja, ki so narejene posebej za lizike. Nikakor ne uporabljajte plastičnih palčk, ker se zaradi temperature lahko stopijo.
-
Modelčki za vlivanje: Ker je karamela zelo vroča, plastični modelčki ne pridejo v poštev, saj bi jih vroč karamel stopil. Kovinski modelčki prav tako niso primerni, saj se karamel ne bo lepo odstranil in bomo liziko zlomili, ali okrušili.
Papirinati modelčki ravno tako niso primerni, saj se karton ali papir zlepita na karamel.
Za lizike so najbolj primerni modelčki iz posebnega silikona, ali polikarbonata, skoraj neuničljivega materiala, ki ne spremeni oblike.
Če nimamo modelčkov, si lahko pomagamo z alu folijo, iz katere naredimo nizke okrogle skodelice v željeni velikosti.Lizike lahko popestrimo s številnimi dodatki. Sladkorju v posodi lahko dodamo cimet, kurkumo, meliso, ingver... arome...
-
Najlepše je, če so lizike različno obarvane: rumeno, rdeče, zeleno.... V ta namen moramo pripraviti več zmesi, od katerih vsako obarvamo z drugo živilsko barvo.
Lizike lahko pokapamo tudi z limoninim sokom.