Za enostavno peko 18 Cake Popsov iz kvalitetnega silikona, ki je primeren za peko in zamrzovanje.
Uporaba:
- Spodji del modelčka moramo dobro zapolniti, da bodo popolne krogle
- Luknje na vrhnem modelu omogočajo izločanje odvečne mase
- Za boljšo stabilnost palčke pomočimo v čokolado predno jih zapičimo v Cake Pops
Velikost posameznega Cake Popsa: 4,2 cm
Velikost pekača: 30,5 x 21 cm
Recept - Cakepops v pekaču
- 1 jajce
- 1 navaden jogurt
- 53 g olja
- 85 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 45 g kokosove moke
- 1/2 pecilnega praška
- 125 g moke
Postopek
- Stepemo jajce, jogurt, olje, sladkor in vanilijev sladkor. Vmešamo kokosovo moko. Med moko presejemo pecilni prašek, dodamo v maso in mešamo toliko časa, dokler masa ni lepo gladka.
- Z maso napolnimo modelček za cake popse.
- Pri polnjenju si pomagamo z dresirno vrečko.
- Biskvit pečemo v že ogreti pečici na 180 stopinj cca 10-15minut ( odvisno od pečice).
- Preverimo z zobotrebcem skozi zgornjo luknjico. Počakamo, da se kroglice malo ohladijo in jih odstranimo iz pekača.
- Z nožem kroglice previdno obrežemo, da odstranimo robove, ki nastanejo na stikih.
- Obliv nad vodno kopeljo raztopimo, vanjo pomočimo vrh palčke in ga zapičimo v Cakepops, da se palčka zlepi skupaj z biskvitom.
- Počakamo, da se čokolada na palčki strdi, potem pa vsak Cakepops namočimo v raztopljeno čokolado in na koncu dekoriramo z različnimi posipi.
- Lahko pa palčke vstavimo v biskvit že pred pečenjem, saj biskvit med pečenjem naraste in jih učvrsti.
Recept je za cca 20 kom cake pops