- Redna cena: 19.95
- Popust: 25 %
Naredite okusne makrone v obliki krogov s pekačem Decora, ki je izdelan iz 100% platinskega silikona. Odlično se obnese pri zamrzovanju in kuhanju. Ne spremeni okusa hrane. Nelepljiv in prozoren.
- Silikonski pekač ima 48 votlin za 24 makronov.
- Velikost modela: 30 x 40 cm x 1.5 mm
- Velikost makrona: 2 ali 3.5 cm premera
- Primeren za mikrovalovno pečico in odporen do -40°C + 230°C.
Recept po receptu kuharskega mojstra Renata Ardovina
Makroni, slaščica slavnih in bogatih, je mini trendovska slaščica izjemnih barv in dobrega okusa.
Sestavine za en pekač makronov:
- 80 g mandljeve moke
- 70 g belega sladkorja
- ščepec vanilijevega sladkorja
- prehransko barvilo v prahu (barva po izbiri, količina po specifikaciji proizvajalca)
- 60 g sladkorja v prahu
- 70 ml beljakov
- krema za polnjenje makronov po izbiri
Priprava:
Mandljevo moko presejte skupaj z belim in vanilijevim sladkorjem. V veliki skledi beljake in sladkor v prahu stepite v trd sneg. Dodajte barvilo in mandljevo moko z dodanim sladkorjem. Previdno mešajte s krožnimi gibi, da dobite enakomerno zmes.
Pekač za makrone postavite na trden kovinski pekač, ki bo nudil podporo silikonu, istočasno pa ga boste uporabili za prenašanje v pečico in iz nje. Testo vlijete v dresirno vrečko, na katero nastavite primeren nastavek za brizganje.
Pekač z nabrizganim testom 3- do 6-krat rahlo udarite ob delovno površino, da se iz testa iztisne zrak.
Makroni so zahtevna sladica, kjer se mora poklopiti veliko različnih dejavnikov, da res uspejo. Pomembno je, da se na zraku res dovolj dolgo sušijo. Dovolj so posušeni, ko se nam testo ob dotiku ne prime na prst.
Odvisno je tudi od vlage v prostoru in od nastavitev pečice.
Makrone običajno pečemo na 150 stopinj Celzija 15 do 16 minut. Ko so pečeni, jih nekaj minut hladimo na pekaču.
Vsaka pečica je malo drugačna, zato je potrebno stopinje in čas pečenja prilagoditi.