Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...). Maso pred uporabo dobro pregnetite.
Razvaljajte jo na podlagi, posuti s sladkorjem v prahu ali škrobom. Ostanke mase shranite v dobro zaprti vrečki, na temperaturi 15 -20*C. Za okroglo torto premera od 24/26 cm potrebujete cca. 500 g mase, da popolnoma pokrije torto.
Sestavine: sladkor (80%), glukozni sirup, rastlinska maščoba (palmovih jedrc, palm), voda, vlažilno sredstvo: E422, sredstvo za zgoščevanje: E415, E466, konzervans: E200, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina E330, naravna aroma, barvilo: E122, E129, E133, E153.
Barvilo E122 in E129 lahko škodljivo vpliva na aktivnost in pozornost pri otrocih.
Izdelek lahko vsebuje sledove: mandljev.
Alergeni: glej sestavine v krepkem tekstu.
Neto teža: 250 g
Poreklo: EU
Ostanek mase shranite v dobro zaprti vrečki, na temperaturi 15 -20*C.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energijska vrednost: 1659 KJ/392 kcal
- Maščobe 5,4 g od tega nasičene maščobe 4 g
- Ogljikovi hidrati 86,4 g od tega sladkorji 83,9 g
- Beljakovine: 0,00 g
- Sol: 0,1 g