Nugat je sladka poslastica, ki jo lahko enostavno pripravite doma s pomočjo jedilnih rebrastih lističev vafljev. Spodaj je podrobnejši opis postopka priprave nugata:
Recept za slasten Italijanski nugat:
- V skledo dodamo med in sladkor ter pri nizki temperaturi kuhamo in mešamo približno 30 minut.
- V ločeni posodi solimo beljake in stepamo, da dobimo sneg.
- Sneg dodamo med med in sladkor, ter pri nizki temperaturi kuhamo in mešamo še približno 40 minut.
- Na koncu dodamo še aromo in oreščke. Lešnike (ali oreščke po izbiri) na suhi ponvi pražite nekaj minut, da rahlo pozlatijo in oddajo svoj poln okus. Nato jih grobo sesekljajte.
- Pekač obložite s peki papirjem, nato pa nanj položite plast jedilnih rebrastih lističev vafljev. Na vrh enakomerno razporedite maso, nato dodajte še eno plast vaflja.
- Pekač postavite v hladilnik za vsaj 4-6 ur ali čez noč, da se nugat dobro strdi.
Sestavine:
- 400 g medu
- 250 g belega sladkorja
- Dva velika beljaka
- Ščepec soli
- Vanilijeva aroma
- Eno žlico limonine lupinice
- Tri skodelice praženih mandljev
- Eno skodelico praženih pistacij
- Jedilni rebrasti lističi vafljev
Nugat je sedaj pripravljen za postrežbo! Uživajte v sladkih in hrustljavih grižljajih doma narejenega nugata.
Sestavine: krompirjev škrob, voda.
Lahko vsebuje sledi OREŠČKOV, GLUTENA, JAJC, MLEKA, SOJE, ARAŠIDOV.
Velikost: 29,7 x 21 (format A4)
Vsebina 6 lističev
Neto teža: 20 g
Poreklo: EU
Priporočamo previdno ravnanje. Lomljivo: ne postavljajte drugih izdelkov na hostijo.
Shranjujte na hladnem, suhem mestu proč od sončne svetlobe in drugih vonjav.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 1589,2 kJ, 379 kcal
- Maščobe 3 g, od tega nasičene 0,4 g
- Ogljikovi hidrati 88 g, od tega sladkorji 0 g
- Beljakovine 0,1 g
- Sol 0 g