ICAM čokolada za topljenje - MLEČNE ploščice 300g

ICAM čokolada za topljenje - MLEČNE ploščice 300g
Koda: GRIC8348
6,95 €

Blagovna znamka vrhunske čokolade, narejene iz najboljšega kakava.
Mlečna čokolada v ploščicah za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, tablice, skodelice, za kreme, za odtis na folije.

Navodilo za uporabo: Željeno količino stopimo v vodni kopeli, ali mikrovalovni pečici.
Ustavimo segrevanje, ko je čokolada že skoraj popolnoma stopljena (cca 45°C). Odstavimo in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Počakamo, da se ohladi na cca 30°C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti.

Če je čokolada pregosta, za redčenje uporabimo rastlinsko maščobo (olje), ali mast.

Pazite, da čokolada ne pride v stik z vodo!

Za profesionalne slaščičarske okraske (figurice, spirale, cigare, luske...), je potrebno čokolado temperirati.

Sestavine: sladkor, kakavovo maslo, mleko v prahu, kakavova pasta, extrakt vanilije. Emulgator: sojin lecitin.
(kakavovih trdih delcev najmanj: 35%, mlečnih trdnih delcev najmanj: 24%).

Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.

Lahko vsebuje sledi oreščkov.

Živilo je brez glutena.Shranjevanje: na suhem mestu (max 20°C).

  •     Energijska vrednost: 2406 KJ/578 kcal
  •     Maščobe 38,2 g od tega nasičene maščobe 22,7 g
  •     Ogljikovi hidrati 49,6 g od tega sladkorji 48,5 g
  •     Vlaknine 1,5 g
  •     Beljakovine 8,1 g
  •     Sol: 0,0 g

Neto teža: 300 g.
Znamka: ICAM Cioccolato
Poreklo: Italija

  • Kako oblivamo torto s čokolado?
  • Torto postavimo na mrežo za oblivanje. Pod mrežo damo peki papir, da zadrži odvečno čokolado, ki se nakaplja.
  • Čokoladno glazuro pred oblivanjem vedno ohladimo na cca 30 °C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti. Polivamo jo na ohlajeno torto. Začnemo na sredini in s paleto počasi delamo krožne gibe proti robu torte, da čokolada lepo steče tudi po robovih.
  • Nekaterim bolj odgovarja, da torto na hitro oblijejo, potem pa premikajo torto, da se glazura lepo razliva.
  • Če nimamo mreže za oblivanje, si lahko pomagamo s peki papirjem. Narežemo ga na trakove in z njimi podložimo torto. Ko je krašenja konec, trakove previdno potegnemo izpod torte.
  • Odvečno čokolado lahko porabimo na več načinov: na peki papir nabrizgamo razne oblike, ko se strdijo, jih uporabimo kot okrasek. Lahko naredimo čokoladne ostružke, čokolado lahko damo v mleko, da dobimo čokoladno mleko, lahko pa se z njo enostavno posladkamo.
  • Temperiranje čokolade z uporabo vodne kopeli
  • Kopel  naredimo iz dveh posod: spodnje, večje posode, ki vsebuje toplo vodo in zgornje, manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se le ta ne dotika vode.
  • Posoda v kateri je čokolada, naj bo večja od spodnje posode z vodo - voda ne sme priti v stik s čokolado!!
  • Približno 2/3 čokolade stresemo v skledo, ki je postavljena na lonec z vodo (parna kopel) in počasi segrevamo.
  • Mešamo, da se temna čokolada povsem stopi (na 45°C).
  • Posodo odstavimo s pare in začnemo med mešanjem dodajati preostalo 1/3 čokolade. Čokolado postopoma dodajamo in mešamo toliko časa, da se vse skupaj ohladi na 27/28 °C, nato jo spet postavimo na paro da se dogreje na delovno temperaturo 29/30°C.
  • Temperiranje v mikrovalovni pečici
  • V mikrovalovni pečici 2/3 čokolade ogrevamo v intervalih po 30 sekund, vmes mešamo.
  • Ko se stopi, začnemo dodajati preostalo tretjino in mešamo, da pade temperatura na 27/28 °C. Na koncu jo le še dogrejemo.
  • Če smo čokolado dobro temperirali, preizkusimo tako, da vanjo namočimo nož in ga položimo na peki papir. Po približno 3 do 5 minutah mora biti čokolada na nožu strjena, mora se svetiti in biti trdna.
  • V primeru, da ste čokolado segreli preveč, jo nemudoma prestavite v hladno posodo, dodajte čokolado  in še nekaj časa mešajte.
  • Da bi vam temperiranje uspelo, priporočamo termometer.
  • Embalaža za RECIKLIRANJE
  • Okoljski nasvet: prazno posodo odložite v zabojnik za embalažo.

Ta izdelek je skladen z uredbo GPSR (EU) 2023/988, ki zagotavlja varnost potrošnikov, zmanjšuje tveganje pri uporabi ter omogoča sledljivost izdelkov na evropskem trgu. Podatki o proizvajalcu in odgovorni osebi so na voljo na zahtevo ali ob nakupu preko kontaktnega obrazca.

Pekis priporoča

9,95 €

Čokolada za topljenje - Mlečno karamelne ploščice 200g

Za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, kreme, odtis na folije

4,95 €

Obliv Deco Melts, BABY MODER 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

3,95 €

Wilton Candy Melts (Intenzivno bel) preliv za CakePopse in sladice

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

12,95 €

Kapljice kakavovega masla (100% kakavovo maslo)

Kapljice vsebujejo 100% čisto kakavovo maslo.

9,95 €

Wilton hladilni sprej za živila 100 ml

Popoln pripomoček za vse, ki želijo dvigniti svojo slaščičarsko ustvarjalnost na višjo raven.

4,95 €

Obliv Deco Melts, SNEŽNO BEL 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, ROZA-PINK 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

3,95 €

Wilton Candy Melts (Temni kakav) preliv za CakePopse in sladice

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

11,88 €

Choco drip Temna čokolada

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje čokoladnih poudarkov raznim sladicam.

4,95 €

Obliv Deco Melts, ORANŽEN 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, RUMEN 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

3,95 €

Wilton Candy Melts (Zelen) preliv za CakePopse in sladice

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

Strani

Aktualni izdelki za peko

3,95 €

Užitni okraski Wilton – roza cvetje in listi

Komplet vsebuje 11 užitnih okraskov iz oblatov (roza rože in zeleni listi).

4,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

-30%
Sila in Everest Predpasnik + kapa (Tačke na patrulji) ***-30%***
12.50 €
8,75 €

Sila in Everest Predpasnik + kapa (Tačke na patrulji) ***-30%***

Od 3 do 8 let.

  • Višina 55 cm
  • Širina 45 cm
  • Kapa ima ježka in je nastavljiva
9,95 €

Silikonski model GUMI DINOZAVRI

Domači gumi mini dinozavri so najbolj zdravi in okusni. Primerni za vse generacije. Velikost dinozavra 1,8 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini