Zakaj vse ga uporabljamo?
Uporabljamo ga v slaščičarstvu, pa tudi pri peki mesa.
V slaščičarstvu:
- za karameliziranje sladkorja (kreme brûlée).
- za rahlo popečenje in porjavitev meringe.
- za katalonsko kremo (Karamelizirana jajčna krema).
- za karameliziranje sadja.
Pri peki:
- za ustvarjanje karamelizirane skorje na mesu.
- za dodatno popeko kože rib ali morskih sadežev.
- za izboljšano hrustljavost piščanca, purana in drugih vrst mesa.
Butanski plinski gorilnik - brenner - je enostaven in varen za uporabo in ga je mogoče polniti s plinom za vžigalnike.
Pred uporabo natančno preberite spodnja navodila za uporabo in opozorila.
- Hranite izven dosega otrok! Ne uporabljajte v prostorih, kjer obstaja nevarnost požara!
- Vžigalnik prižgite stran od obraza in oblačil.
- Ne uporabljajte za prižiganje cigaret, cigar ali pip.
- Po uporabi se prepričajte, da je plamen ugasnjen.
- Nikoli ne izpostavljajte vročini nad 50°C ali dolgotrajni sončni svetlobi.
- Nikoli ne luknjajte ali dajajte v ogenj.
- Nad vidnim plamenom je prisotna ekstremna vročina (1300°C). Bodite še posebej previdni, da preprečite opekline, poškodbe ali požar.
- Pri uporabi tega izdelka upoštevajte vsa navodila in opozorila proizvajalca žara ali druge naprave.
- Ne pustite prižganega več kot 30 sekund.
- Po ponovnem polnjenju počakajte 2 minuti, preden uporabite vžigalnik. Ko je napolnjen, vsebuje vnetljiv plin pod pritiskom.
- Dolivanje plina: izklopite napravo in se prepričajte, da se je plamen ugasnil! Za ponovno polnjenje uporabite samo komercialno na voljo kakovostnejši lažji plin (butan, trojno rafiniran). Napravo obrnite; vrat za polnjenje plina postavite na ventil za polnjenje na dnu naprave. Zdaj potisnite vrat za dolivanje v ventil. Če se plin okoli ventila
usede v tekoči obliki, je rezervoar naprave poln in postopek lahko prekinete.
Polnjenje: glejte risbo A, B.
Nastavitev plamena: glejte risbo C.
Barva: bela ali siva (barva bo poslana naključno)