Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.
Sestavine: pšenična moka tip "0", sladkor, rafinirano kokosovo olje, emulgator: sojin lecitin; sojina moka, posneto mleko v prahu, jajčni rumenjak v prahu, sol, vzhajalno sredstvo: natrijev bikarbonat; arome.
Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.
Shranjevanje na hladnem in suhem prostoru.
V pakiranju je 30 kom.
Višina: 7,5cm, premer: 3cm
Poreklo: Italija
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 1493 kJ, 357 kcal
- Maščobe 3,3 g, od tega nasičene 1,7 g
- Ogljikovi hidrati 71,9 g, od tega sladkorji 3,5 g
- Beljakovine 7,8 g
- Sol 0,3 g
Mini korneti - Recept
Kornetke naredite na zelo podoben način kot cakepopse. Spečete biskvit in ohlajenega čimbolj nadrobite. Preden začnete dodajati ostale sestavine, ga malo prihranite, če bo masa slučajno malo premokra.
V nadrobljen biskvit ponavadi zamešamo nekaj kremastega. Lahko je to mascarpone in nutella, linolada ali podoben čokoladno lešnikov namaz. V biskvit lahko vmešamo tudi drobno sesekljane lešnike, drobno nasekljano čokolado ali čokoladne kapljice.
Ko se odločite kakšne dobrote bodo v vašem biskvitu, vse sestavine dobro pregnetite, da dobite kompaktno zmes. Če se vam zdi presuha, dodajte še malo mascarponeja, če je premokra pa dodajte še biskvit.
Ko je masa narejena, jo damo za nekaj ur na hladno, še bolje čez noč, da se okusi lepo povežejo med seboj.
Oblikovanje: Naredimo kupčke težke približno 35g (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo v kroglice.
Spodnji del kroglice oblikujemo v koničasto obliko, v obliki kornetka.
Ko napolnimo vse kornetke, jih damo za nekaj ur na hladno (ali v zamrzovalnik za eno uro), da se dobro učvrstijo.
Kornetek pomočimo v čokolado ali obliv in počakamo, da se obliv lepo odteče. Posujemo z mrvicami, nonperlicami, barvnim sladkorjem, kokosom, mandlji, praženimi lešniki, okrasimo z zlatimi lističi, čoko tubami ...
SESTAVINE za približno 30 kornetkov
Za biskvit potrebujemo:
- 6 jajc
- 150 g sladkorja
- 180 g moke
- žlico kakava (če delamo čokoladni biskvit)
Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.
Biskvit pečemo na 180°C od 25 – 30 minut.
Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čim manjše kose, v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu.
Dodatki k biskvitu:
- 500 g mascarpone
- 4 veliki žlici nutelle
- malo ruma (če kornetki niso za otroke)
Sestavine so okvirne in jih prilagodimo tako, da dobimo mehko, sočno maso, ki se lepo oblikuje v kroglice).
Za oblivanje potrebujemo še približno 500g obliva.
RECIKLIRANJE: okoljski nasvet: ena od največjih prednosti te embalaže je njena sposobnost ponovne uporabe. Po vsaki uporabi se lahko enostavno očisti z blagim detergentom in toplo vodo ter posuši za naslednjo uporabo. Tako se zmanjša količina odpadkov in prispeva k ohranjanju okolja. Obrabljeno posodo odložite v zabojnik za embalažo.