Mini korneti, 30 kom

deli
Koda: GRPC51201
3,95 €

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Sestavine: pšenična moka tip "0", sladkor, rafinirano kokosovo olje, emulgator: sojin lecitin; sojina moka, posneto mleko v prahu, jajčni rumenjak v prahu, sol, vzhajalno sredstvo: natrijev bikarbonat; arome.

Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.

Shranjevanje na hladnem in suhem prostoru.

V pakiranju je 30 kom.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

Poreklo: Italija

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energija: 1493 kJ, 357 kcal
  • Maščobe 3,3 g, od tega nasičene 1,7 g
  • Ogljikovi hidrati 71,9 g, od tega sladkorji 3,5 g
  • Beljakovine 7,8 g
  • Sol 0,3 g

Mini korneti - Recept

Kornetke naredite na zelo podoben način kot cakepopse. Spečete biskvit in ohlajenega čimbolj nadrobite. Preden začnete dodajati ostale sestavine, ga malo prihranite, če bo masa slučajno malo premokra.

V nadrobljen biskvit ponavadi zamešamo nekaj kremastega. Lahko je to mascarpone in nutella, linolada ali podoben čokoladno lešnikov namaz. V biskvit lahko vmešamo tudi drobno sesekljane lešnike, drobno nasekljano čokolado ali čokoladne kapljice.

Ko se odločite kakšne dobrote bodo v vašem biskvitu, vse sestavine dobro pregnetite, da dobite kompaktno zmes. Če se vam zdi presuha, dodajte še malo mascarponeja, če je premokra pa dodajte še biskvit.

Ko je masa narejena, jo damo za nekaj ur na hladno, še bolje čez noč, da se okusi lepo povežejo med seboj.

Oblikovanje: Naredimo kupčke težke približno 35g (najbolj enakomerni so, če vsakega posebej stehtamo), potem pa med rokami oblikujemo v kroglice.

Spodnji del kroglice oblikujemo v koničasto obliko, v obliki kornetka.

Ko napolnimo vse kornetke, jih damo za nekaj ur na hladno (ali v zamrzovalnik za eno uro), da se dobro učvrstijo.

Obliv in dekoracija:
Obliv lahko stopimo v mikrovalovni pečici, ali nad soparo. Če ga topimo nad soparo, v posodo, v kateri bomo topili obliv, vlijemo žličko rastlinskega olja in dodamo slaščičarski obliv ali Deco Melts in posodo postavimo v večjo posodo z vodo, ter segrevamo, da se obliv lepo stopi. Med topljenjem večkrat premešamo. Obliv mora biti ravno prav gost in mlačen. Pazimo, da obliv ne pride v stik z vodo.
Bel obliv lahko tudi obarvamo z barvami za čokolado.

Kornetek pomočimo v čokolado ali obliv in počakamo, da se obliv lepo odteče. Posujemo z mrvicami, nonperlicami, barvnim sladkorjem, kokosom, mandlji, praženimi lešniki, okrasimo z zlatimi lističi, čoko tubami ...

SESTAVINE za približno 30 kornetkov

Za biskvit potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 150 g sladkorja
  • 180 g moke
  • žlico kakava (če delamo čokoladni biskvit)

Beljake ločimo od rumenjakov in jih s polovico sladkorja stepemo v trd sneg. Ostalo polovico sladkorja stepemo z rumenjaki tako, da le ti lepo narastejo. V beljake narahlo najprej zamešamo rumenjake, potem pa postopoma in nežno s kuhalnico vmešamo moko, tako, da vse skupaj rahlo dvigamo, da se sestavine lepo premešajo.

Biskvit pečemo na 180°C od 25 – 30 minut.

Pečen biskvit ohladimo in nalomimo na čim manjše kose, v njega pa potem zamešamo dodatke po okusu.

Dodatki k biskvitu:

  • 500 g mascarpone
  • 4 veliki žlici nutelle
  • malo ruma (če kornetki niso za otroke)

Sestavine so okvirne in jih prilagodimo tako, da dobimo mehko, sočno maso, ki se lepo oblikuje v kroglice).

Za oblivanje potrebujemo še približno 500g obliva.

Embalaža za RECIKLIRANJE

Okoljski nasvet: prazno posodo odložite v zabojnik za embalažo.

Pekis priporoča

2,95 €

Ladjice 67 mm, 20 kom

Ladjice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:67mm

7,50 €

Model s pokrovi za večjo panakoto, puding, šarloto 21 cm, fuksija

Panakota, puding ali mousse? S to obliko lahko pripravimo več okusnih priboljškov. Odstranjljiv pokrov zgoraj in spodaj.

14,50 €

MINI silikomart silikonski pekač panakota, puding, košarice

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Premer zgoraj 5,8 cm, višina 2,2 cm

9,90 €

Košarice MIGNON kakav 44 mm, 80 kom

Košarica iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami. 80kom, velikost:44mm

28,95 €

Silikomart silikonski pekač Air Plus ojačan s steklenimi vlakni, dvostranski

Pekač je nelepljiv in ga lahko uporabimo na obeh straneh za pripravo praznih ali polnjenih tartletov.

15,95 €

MINI pandora silikomart silikonski pekač

Primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Velikost 7,5x7,5 cm, višina 6 cm

2,95 €

Košarice MIGNON 44 mm, 20 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 20kom, velikost:44mm

4,95 €

Mini papirčki Ø 4 cm, Beli, 120 kom

Primerna velikost tudi za košarice iz krhkega testa

Premer dna: pribl. Ø 4 cm

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Pirhi (modelčki na vzvod) 3 delni

Vsebina: 3 modelčki

Velikost: 2 / 3 / 4 cm

11.50 €
9,20 €

Stojalo za muffine, 3 nadstropno, BELO ***-20%***

Prostor za 36-40 muffinov

Višina 32,5 cm

Širina 36 cm, 31 cm , 21cm

Material: karton

3,95 €

Obliv za Cake Pops, piškote - Bel 300g

Slaščičarski obliv, podoben beli čokoladi. Čudovit okus po vaniliji, enostavna uporaba.Za barvni obliv uporabite barve za obliv

16,95 €

Wilton komplet (18 delni) modelčkov za veliko noč

Primerno za izrezovanje piškotnega testa, fondanta, marcipana itd.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini