Jedilna pasta za barvanje sladkorne mase, smetane, maslene in vseh ostalih krem, biskvitov, glazur...(beljakova glazura-icing krema)... Med seboj se lahko mešajo, da dobimo različne odtenke.
S čistim zobotrebcem prenesemo jedilno pasto na maso. Za temnejšo ali globljo barvo dodajte več barve in gnetite, da se barva lepo porazdeli. Če želite marmoriran (mavričen) efekt gnetite manj.
Sestavine: voda, silicijev dioksid (E551), propilenglikol (E1520), barvilo: (E104, E122, E133), glicerin (E422).
Barvilo E104, E122 lahko škodljivo vplivata na aktivnost in pozornost pri otrocih.
Lahko vsebuje sledi: žita, ki vsebujejo gluten, in sicer pšenica, rž, ječmen, oves, hibridizirane sorte, oreščki (mandlji, lešniki, orehi, indijski oreščki, pekan orehi, brazilska pistacija, makadamija) in njihovi derivati, mleko/mlečni derivati, ojina/sojini derivati, sulfiti (če jih je več). 10 mg/kg v celotnem izdelku).
Izdelek je certificiran kot košer in primeren za vegetarijance.
Neto teža: 25g
Poreklo: Anglija
Opozorila za varno ravnanje:
- Hraniti izven dosega otrok.
- Ne uživajte nerazredčenih barvil.
- Pri uporabi se izogibajte direktnemu stiku s kožo. Roke takoj umijte z milom in toplo vodo, da odstranite barvo iz rok.
Priporočen odmerek doziranja: največ 2g barvila na 1 liter/kilogram mase (sladkorna masa, marcipan, glazure, smetana, testo....).
Potrebno pa je upoštevati tudi zakonodajo, koliko barvila lahko vključite v posamezen izdelek.
Barvilo je namenjeno barvanju tistih živilskih izdelkov, za katere to dopušča veljavna Evropska zakonodaja. Barvanje živil in pijač, ter mejne količine v skladu z Uredbo 1333/2008/ES
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 926 kJ, 222 kcal
- Maščobe 0g, od tega nasičene 0 g
- Ogljikovi hidrati 16 g, od tega sladkorji 0 g
- Beljakovine 0 g
- Sol 0 g
Kako ustvariti globoko bogato črno masleno kremo?
- KAKAV V PRAHU: Dodatek nekaj žlic kakava v prahu je dobra osnova, ko želite masleno kremo obarvati iz bele v črno. S tem boste porabili manj barvil za živila, poleg tega pa bo okus odličen!
- BARVA V PASTI: Naše barve v pasti PME so super koncentrirane, tako da vam v nasprotju s tekočimi barvami ni treba uporabiti velike količine. Uporaba past v nasprotju s tekočinami prav tako zmanjša tveganje za spremembo konsistence maslene kreme!
- BARVA V PRAHU: Barve v prahu zagotavljajo še bogatejšo barvo pri barvanju maslene kreme, tako da dodajte tudi malo črne barve v prahu! Poleg tega bo to pomagalo ohraniti čvrstost!
- RAZVIJANJE BARVE: Barva se bo sčasoma poglobila, zato se bo obarvana maslena krema čez noč razvila iz temno sive v črno!
- DODATNI NASVET: Če nimate časa čakati čez noč, dajte masleno kremo v mikrovalovno pečico za 10-20 sekund, da se stopi, saj bo tako barva zacvetela in jo takoj okrepila. Pustite v hladilniku približno 30 minut ali morda malo več in ponovno stepite!