Mini gorilnik (brener) za karameliziranje in flambiranje

deli
Koda: NWIB-13046
8,50 €

Zakaj vse ga uporabljamo?
Uporabljamo ga v slaščičarstvu, pa tudi pri peki mesa.
V slaščičarstvu:

  • za karameliziranje sladkorja (kreme brûlée).
  • za rahlo popečenje in porjavitev meringe.
  • za katalonsko kremo (Karamelizirana jajčna krema).
  • za karameliziranje sadja.

Pri peki:

  • za ustvarjanje karamelizirane skorje na mesu.
  • za dodatno popeko kože rib ali morskih sadežev.
  • za izboljšano hrustljavost piščanca, purana in drugih vrst mesa.

Butanski plinski gorilnik - brenner - je enostaven in varen za uporabo in ga je mogoče polniti s plinom za vžigalnike.

Pred uporabo natančno preberite spodnja navodila za uporabo in opozorila.

  • Hranite izven dosega otrok! Ne uporabljajte v prostorih, kjer obstaja nevarnost požara!
  • Vžigalnik prižgite stran od obraza in oblačil.
  • Ne uporabljajte za prižiganje cigaret, cigar ali pip.
  • Po uporabi se prepričajte, da je plamen ugasnjen.
  • Nikoli ne izpostavljajte vročini nad 50°C ali dolgotrajni sončni svetlobi.
  • Nikoli ne luknjajte ali dajajte v ogenj.
  • Nad vidnim plamenom je prisotna ekstremna vročina (1300°C). Bodite še posebej previdni, da preprečite opekline, poškodbe ali požar.
  • Pri uporabi tega izdelka upoštevajte vsa navodila in opozorila proizvajalca žara ali druge naprave.
  • Ne pustite prižganega več kot 30 sekund.
  • Po ponovnem polnjenju počakajte 2 minuti, preden uporabite vžigalnik. Ko je napolnjen, vsebuje vnetljiv plin pod pritiskom.
  • Dolivanje plina: izklopite napravo in se prepričajte, da se je plamen ugasnil! Za ponovno polnjenje uporabite samo komercialno na voljo kakovostnejši lažji plin (butan, trojno rafiniran). Napravo obrnite; vrat za polnjenje plina postavite na ventil za polnjenje na dnu naprave. Zdaj potisnite vrat za dolivanje v ventil. Če se plin okoli ventila
    usede v tekoči obliki, je rezervoar naprave poln in postopek lahko prekinete.

Polnjenje: glejte risbo A, B.
Nastavitev plamena: glejte risbo C.

Barva: bela ali siva (barva bo poslana naključno)

Recept za crème brûlée 

Sestavine:

  • 500 ml sladke smetane
  • 5 rumenjakov
  • 80 g sladkorja
  • 1 vaniljev strok ali vanilijeva aroma
  • 3 žlice rjavega sladkorja (za karameliziranje)

Postopek:

  1. Pečico segrejte na 150 °C.
  2. Smetano segrejte na zmernem ognju in vanjo dodaj vaniljev strok (prej ga prereži in postrgaj semena), ali aromo. Ne zavrite, le segrejte do toplega.
  3. V posodi zmešajte rumenjake s sladkorjem, dokler ne postane masa svetlejša in kremasta.
  4. Postopoma dodajte toplo smetano k rumenjakom in ves čas nežno mešajte.
  5. Mešanico precedite in razdelite v manjše keramične posodice.
  6. Posodice postavite v globok pekač in okoli njih nalijte vročo vodo do polovice posodic.
  7. Pecite 40–45 minut, dokler krema ni rahlo trdna, vendar v sredini še malo tresoča.
  8. Ohladite za vsaj 2 uri (še bolje čez noč).
  9. Pred serviranjem vrh posujte s plastjo rjavega sladkorja in ga karamelizirajte z gorilnikom, da dobi hrustljavo skorjico.

Pustite nekaj minut, da se skorja strdi, nato postrezite.

Pekis priporoča

5,85 €

Pastelne merilne skodelice, 6 delne

Vedno izmerite pravo količino z prelepimi pastelnimi skodelicami

7,5 / 15 / 60 / 85 / 125 / 250 ml

Dve kombinaciji barv, poslana bo naključna.

4,50 €

Steklenička za vlaženje biskvita

Idealna za enakomerno vlaženje biskvita.

29,95 €

PME lopar za dvigovanje biskvita, pic... 30 cm

Lopar za dvigovanje tort, pic in drugega.

Velikost: 30 x 30 cm

3,93 €

Pastelne merilne žličke

Vedno izmerite pravo količino z prelepimi pastelnimi merilnimi žličkami

1.25 / 2.5 / 5 / 10 / 20 ml

12,88 €

Mreža za oblivanje in hlajenje 45x30 cm

Kromirana mreža za hlajenje in oblivanje.

Velikost: 45,4 x 30,4 cm, razmik: 1,5 cm

12,95 €

Univerzalna merilna skodelica

Vedno izmerite pravo količino z večnamensko merilno skodelico Patisse!

4,95 €

Kovinske merilne žličke

Vedno izmerite pravo količino z merilnimi žličkami

1 / 2 / 5 / 15 ml

32,50 €

Gorilnik za karameliziranje in flambiranje, brener

Karamelizira sladkor v nekaj sekundah. Za pite - crème brûlée - kolače - meringue - sirne kolače, tudi za meso.

 
 

 

 

Strani

Aktualni izdelki za peko

12,95 €

Silikonski model za MINI Buče, Wilton

Vsestranska uporaba – idealen za čokolado, bonbone, želeje, sladkarije, žvečilne gumije ali ledene kocke

2,95 €

Topper za torto Happy Birthday št.4

Tortni okras Happy Birthday z zvezdama.

Celotna širina dekoracije 16,5 cm. Primeren za manjše torte.

-40%
Višji podstavek za torto - vrtljiv, Städter ***-40%***
24.82 €
14,89 €

Višji podstavek za torto - vrtljiv, Städter ***-40%***

Premer: 27,5 cm. Višina: 7 cm. Vrtljiv podstavek za enostavno dekoriranje

9,95 €

Zlate iskrice

Zlate iskrice. Za posip, barvanje in risanje po sladkorni masi, čokoladi, royal icingu, dodatek glazuram (mirror glaze) in pijačam za dodaten sijaj.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini