Karamelno rjava mlečna čokolada v ploščicah za oblivanje tort, sadja, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, tablice, skodelice, za kreme, za odtis na folije.
Priprava:
- V mikrovalovni pečici: ploščice stresemo v posodo, primerno za mikrovalovno pečico. Stopi se pri max. 800W. Za enakomerno porazdelitev temperature vsakih 15/20 sekund odstranite čokolado in dobro premešajte. S segrevanjem prenehajte, ko je čokolada skoraj povsem stopljena (še vedno se vidijo koščki čokolade). Mešajte, dokler se čokolada ne raztopi.
- Nad vodno kopeljo: Čokolado temperirajte na 28 - 29*C in večkrat premešajte.
Pazite, da ne pride v stik z vodo.
Čokolado lahko razredčite z nekaj kapljicami rastlinskega olja.
Sestavine: sladkor, karameliziran sladkor, kakavovo maslo (31%), polnomastno mleko v prahu, E322 lecitin (soja), naravna aroma vanilije, sol.
Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.
Lahko vsebuje sledi: laktoza (mleko) in soja.
Neto teža: 200 g
Izdelek ima Halal certifikat.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energijska vrednost: 2389 KJ/571 kcal
- Maščobe 37 g od tega nasičene maščobe 23 g
- Ogljikovi hidrati 51 g od tega sladkorji 50 g
- Beljakovine: 8 g
- Sol: 0,51 g