ICAM čokolada za topljenje - BELE ploščice 300g

ICAM čokolada za topljenje - BELE ploščice 300g
Koda: GRIC8462
6,95 €

Blagovna znamka vrhunske čokolade, narejene iz najboljšega kakava.

Bela čokolada v ploščicah za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, tablice, skodelice, za kreme, za odtis na folije.

Navodilo za uporabo: Željeno količino stopimo v vodni kopeli, ali mikrovalovni pečici.

Ustavimo segrevanje, ko je čokolada že skoraj popolnoma stopljena (cca 40°C). Odstavimo in mešamo, dokler se čokolada popolnoma ne stopi. Počakamo, da se ohladi na cca 30°C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti.

Če je čokolada pregosta, za redčenje uporabimo rastlinsko maščobo (olje), ali mast.

Pazite, da čokolada ne pride v stik z vodo!
Sestavine: sladkor (36,07%), kakavovo maslo (30,15%), mleko v prahu (25,72), mlečna sirotka v prahu, emulgator: sojin lecitin, extrakt vanilije.
Alergeni: mleko, sojin lecitin, lahko vsebuje sledi lupinastega sadja.
Živilo je brez glutena.
Shranjevanje: na suhem in hladnem mestu (max 20°C).
Neto teža: 300 g.
Znamka: ICAM Cioccolato
Poreklo: Italija
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  •     Energijska vrednost: 2400 KJ/576 kcal
  •     Proteini: 8,2 g
  •     Maščobe 37,5 g od tega nasičene maščobe 22,3 g
  •     Ogljikovi hidrati 51,3 g od tega sladkorji 51,3 g
  •     Vlaknine: 0,1g
  •     Natrij: 0,0 g

Kako oblivamo torto s čokolado

Torto postavimo na mrežo za oblivanje. Pod mrežo damo peki papir, da zadrži odvečno čokolado, ki se nakaplja.

Čokoladno glazuro pred oblivanjem vedno ohladimo na cca 30 °C, to je takrat, ko se začne počasi gostiti. Polivamo jo na ohlajeno torto. Začnemo na sredini in s paleto počasi delamo krožne gibe proti robu torte, da čokolada lepo steče tudi po robovih.

Nekaterim bolj odgovarja, da torto na hitro oblijejo, potem pa premikajo torto, da se glazura lepo razliva.

Če nimamo mreže za oblivanje, si lahko pomagamo s peki papirjem. Narežemo ga na trakove in z njimi podložimo torto. Ko je krašenja konec, trakove previdno potegnemo izpod torte.

Odvečno čokolado lahko porabimo na več načinov: na peki papir nabrizgamo razne oblike, ko se strdijo, jih uporabimo kot okrasek. Lahko naredimo čokoladne ostružke, čokolado lahko damo v mleko, da dobimo čokoladno mleko, lahko pa se z njo enostavno posladkamo.

Za profesionalne slaščičarske okraske (figurice, spirale, cigare, luske...), je potrebno čokolado temperirati.

Temperiranje čokolade z uporabo vodne kopeli

  • Kopel  naredimo iz dveh posod: spodnje, večje posode, ki vsebuje toplo vodo in zgornje, manjše posode, ki jo postavimo na spodnjo tako, da se le ta ne dotika vode.
  • Posoda v kateri je čokolada, naj bo večja od spodnje posode z vodo - voda ne sme priti v stik s čokolado!!
  • Približno 2/3 čokolade stresemo v skledo, ki je postavljena na lonec z vodo (parna kopel) in počasi segrevamo.
  • Mešamo, da se bela čokolada povsem stopi (na 40°C).
  • Posodo odstavimo s pare in začnemo med mešanjem dodajati preostalo 1/3 čokolade. Čokolado postopoma dodajamo in mešamo toliko časa, da se vse skupaj ohladi na 26/27 °C, nato jo spet postavimo na paro da se dogreje na delovno temperaturo 28/29°C.

Temperiranje v mikrovalovni pečici

  • V mikrovalovni pečici 2/3 čokolade ogrevamo v intervalih po 30 sekund, vmes mešamo.
  • Ko se stopi, začnemo dodajati preostalo tretjino in mešamo, da pade temperatura na 26/27 °C. Na koncu jo le še dogrejemo.

Če smo čokolado dobro temperirali, preizkusimo tako, da vanjo namočimo nož in ga položimo na peki papir. Po približno 3 do 5 minutah mora biti čokolada na nožu strjena, mora se svetiti in biti trdna.

V primeru, da ste čokolado segreli preveč, jo nemudoma prestavite v hladno posodo, dodajte čokolado  in še nekaj časa mešajte.

Da bi vam temperiranje uspelo, priporočamo termometer.

Embalaža za RECIKLIRANJE

Okoljski nasvet: prazno posodo odložite v zabojnik za embalažo.

Ta izdelek je skladen z uredbo GPSR (EU) 2023/988, ki zagotavlja varnost potrošnikov, zmanjšuje tveganje pri uporabi ter omogoča sledljivost izdelkov na evropskem trgu. Podatki o proizvajalcu in odgovorni osebi so na voljo na zahtevo ali ob nakupu preko kontaktnega obrazca.

Pekis priporoča

6,95 €

ICAM čokolada za topljenje - MLEČNE ploščice 300g

Za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, kreme, odtis na folije

-33%
Obliv Deco Melts (3x250g) NARAVNO BEL 2+1 gratis
9,90 €

Obliv Deco Melts (3x250g) NARAVNO BEL 2+1 gratis

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, OKUS MALINA 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

3,95 €

Wilton Candy Melts (Rdeč) preliv za CakePopse in sladice

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

11,88 €

Choco drip Kraljevsko vijoličen

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje kraljevko vijoličnih poudarkov raznim sladicam.

4,95 €

Obliv Deco Melts - ČRN 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

9,95 €

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

4,95 €

Obliv Deco Melts, OKUS TOFFEE 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

3,95 €

Wilton Candy Melts (Bel) preliv za CakePopse in sladice

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, OKUS JABOLKO 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, MODER 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

4,95 €

Obliv Deco Melts, OKUS MLEČNA ČOKOLADA 250g

Sladkorni preliv za CakePopse, za kapljične prelive na tortah, piškote, sadje, za okraske, za pisanje po sladicah.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Silikonski model GUMI DINOZAVRI

Domači gumi mini dinozavri so najbolj zdravi in okusni. Primerni za vse generacije. Velikost dinozavra 1,8 cm

6,95 €

Plastičen modelček (BWB) 3-delni nagrobnik

Izjemen kalup za 3-delni nagrobnik, zasnovan za enostavno in natančno izdelavo popolnih čokolad

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

-40%
Jedilna barva v prahu (SPREJ Light Gold) z bleščicami SVETLO ZLAT 10g ***-40%***
12.50 €
7,50 €
Uporabno najmanj do 1.2029

Jedilna barva v prahu (SPREJ Light Gold) z bleščicami SVETLO ZLAT 10g ***-40%***

Jedilni prah v razpršilu za površinsko barvanje sladkorne mase, marcipana, maslene, royal icing kreme in čokolade. Zlat prah lahko dodate tudi v pijače.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini