Mešanica za pripravo okusnih čokoladnih Brownijev
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180°C (konvekcijska pečica 160°C).
- Sestavine morajo biti sobne temperature.
- V mešalniku zmešamo 500 g mešanice, 250 g masla in 190 g jajc (3 ½-4 kos).
- Mešamo 3 minute pri srednji hitrosti do gostega testa.
- Napolnimo namaščen pekač.
- Pečemo 30-40 minut, oziroma toliko časa, da se robovi začnejo ločevati od pekača, testo na sredini pekača pa je na otip čvrsto.
- Pekač vzamemo iz pečice, postavimo na rešetko in pustimo, da se testo povsem ohladi.
Pečene brownije lahko uporabimo in okrasimo na različne načine.
Ohlajeno testo najprej razrežemo na enako velike kvadrate. Nad vodno kopeljo stopimo čokolado. S čokolado napolnimo vrečko za brizganje, ki ji odrežemo rob.
Na brownije nabrizgamo čokolado, ki jo lahko okrasimo z mandeljni, orehi, raznimi oreščki, sadjem...
Lahko pa iz njih naredimo tudi sladico v kozarčku.
Pečene brownije natrgamo z rokami. Vzamemo steklene skodelice in na dno nadrobimo tanko plast brownijev. V skledi stepemo sladko smetano in mascarpone. S tem prekrijemo brownije in jo posujemo s kakavom v prahu. Nato dodamo spet sloj razdrobljenih brownijev, nato sloj sladke smetane z maskarpone in kakavov posip.
Sestavine: sladkor, riževa moka, kakav v prahu (12%), kakavovo maslo, vlažilec: E420, posneto mleko v prahu , stabilizator: E450, sredstvo za vzhajanje: E336, škrob (rižev), emulgator: E475, E471, gostilo: E412, aroma.
Alergeni:glej sestavine v krepkem tisku.
Lahko vsebuje sledove: jajc in soje.
Izdelek ima certificiran Halal. Brez glutena.
Neto teža: 500 g.
Poreklo: EU
Hraniti pri sobni temperaturi v suhem prostoru, ne izpostavljajte temperaturnim spremembam in toplotnim virom.
Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:
- Energija: 1666 kJ, 394 kcal
- Maščobe 6 g, od tega nasičene 3,7 g
- Ogljikovi hidrati 79 g, od tega sladkorji 57 g
- Beljakovine 4,7 g
- Sol 0 g