Pekač za kruhove skodelice, tortice... Zabavajte se pri peki, da bo dekoracija sladic party!
Velikost pekača: 35 x 27 cm
Velikost skodelic: širina 7cm, višina 5 cm
Odporen proti vročini do 250°C.
Poreklo: Nemčija
Material: kovina, prevlečena s posebnim premazom proti oprijemanju.
Navodilo za vzdrževanje:
- Pekač pred prvo uporabo operite z vročo vodo.
- Pred pečenjem pekač naoljimo, ali uporabimo sprej za peko proti sprijemanju.
- Pri odstranjevanju hrane iz pekača nikoli ne uporabljate ostrih, ali kovinskih pripomočkov, ki lahko zlahka opraskajo pekač. Lesene lopatice so najboljša izbira za ravnanje s hrano pri delu s pekačem.
- Pekač čistite z vročo vodo, blagim detergentom in krpo. Ne uporabljajte praskalnih ali čistilnih gobic.
- Pekač ni primeren za pomivalni stroj. Samo ročno pranje.
Kruhove skodelice s svežim sirom, zelišči in skuto
Sestavine za testo kruhovih skodelic:
- 1 kocka kvasa
- 1 ščepec soli
- 230 ml mlačne vode
- 250 ml navadnega jogurta
- 450 g ržene moke
- 250 g pirine moke
- 1 čajna žlička soli
Sestavine za polnjenje kruhovih skodelic:
- 450 g svežega sira
- 250 g skute
- 1 pest peteršilja
- 1 pest navadnega kopra
- 1 mlada čebula
- 1 čajna žlička gorčice
- sol in poper
Priprava testa za kruhove skodelice:
- Kvas s sladkorjem damo v mlačno vodo za približno 15 minut, da naraste.
- Dodamo jogurt in premešamo.
- Moko s preostalimi sestavinami zmešamo na gladko testo in pustimo približno 20 minut.
- Testo razdelimo na pekač, ki ga predhodno naoljimo, ali uporabimo sprej za peko. Počakamo, da se testo dvigne (približno 15 minut) in nato spečemo.
Priprava kremnega sira za polnilo:
- V skledo damo kremni sir in skuto.
- Peteršilj, koper in mlado čebulo na drobno naremo, dodajmo gorčico, zmešamo vse skupaj in začinimo s soljo in poprom.
- Maso položimo v vrečko in brizgajte in naolnemo že pečene kruhove skodelice.
- Po želji dodamo zelenjavne palčke.
Čas pečenja:
Pečemo približno 20 minut pri 220°C z gretjem na vrhu in dnu (ali kroženju zraka pri 200°C).
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!