
Silikonski model za gumi mini cilindre je odličen pripomoček za vse, ki radi ustvarjate domače sladke in kreativne prigrizke. Izdelan je iz kakovostnega, živilsko varnega silikona, ki je prožen, trpežen in odporen na visoke ter nizke temperature. Model omogoča enostavno pripravo popolnih mini cilindrov iz gumi mase, želeja, čokolade, fondanta ali celo ledu.
Zaradi svoje prožnosti in nelepljive površine se sladice ali prigrizki preprosto odstranijo iz kalupa, ne da bi se zlomili ali izgubili obliko. Čiščenje je hitro in enostavno, saj je model primeren tako za ročno pranje kot za pomivalni stroj. Uporabite ga lahko v zamrzovalniku, hladilniku ali pečici, kar vam odpira široke možnosti pri ustvarjanju.
Mini cilindri so idealni za praznične sladice, rojstnodnevne zabave, kulinarične dekoracije ali osvežilne ledene dodatke pijačam. Zaradi svoje enostavne uporabe je ta model primeren tako za začetnike kot tudi za izkušene ustvarjalce v kuhinji.
- Material: živilski silikon, varen za uporabo
- Praktična oblika mini cilindrov za različne namene
- Nelepljiva površina za enostavno odstranjevanje
- Primeren za pomivalni stroj, zamrzovalnik in pečico
Ta silikonski model je odlična izbira za vse, ki želijo svojim sladicam dodati moderno obliko in popolno izvedbo.
Velikost cca: 19 x 14 cm
Višina mini cilindra 2 cm
Material: silikon (različne barve: barva bo poslana naključno izbrana)
Uporabimo lahko žele, čokolado, sladkorno maso, za ledene kocke, milo, vosek...
Recept za zdrave mini cilindre
Pri izdelavi mini cilindrov nismo omejeni in lahko uporabimo sadje po izbiri, med in želatino, ki bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo, izomalt pa kot nadomestek sladkorja, da bodo bonboni zdravi...
Pomarančne mini cilindre
- 120 ml svežega pomarančnega soka
- pol jedilne žličke limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Jagodni mini cilindri
- 75 g jagodnega pireja (v multipraktiku zmiksane jagode)
- 40 ml vode
- pol jedilne žlice limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Priprava:
- Vse sestavine (razen želatine) zmešajte, ter vlijte v kozico in ob mešanju segrevajte na srednjem ognju. Želatino zmešamo v lončku s približno pol decilitra vode. Mešanico pustimo 10 minut, da nabrekne. Ko se strdi, jo segrejte do 40°C, tako da se želatina utekočini. Pozor: naj ne zavre! Želatine ni mogoče uporabiti v kombinaciji z naslednjim svežim sadjem: ananas, kivi, papaja, mango in ingver.
- Utekočinjeno želatino vmešajte v maso, da zmes postane gostejša.
- Segrevajte in mešajte, dokler sestavine niso povezane in želatina popolnoma stopljena, masa pa lepo prozorna.
- Odstavite s štedilnika in s pomočjo kapalke zmes porazdelite po modelu.
- Pekač postavite v hladilnik za približno 1 uro, oziroma dokler se želatina ne strdi.
Sadni sok in sadje bosta bombone obarvala in jim dala okus, želatina pa bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo.
Mini žcilindre hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.
Čokoladni mini cilindri
Čokolado stopimo nad soparo in napolnemo modelček.
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!