Silikonski model za gumi mini živalice je popoln pripomoček za ustvarjanje igrivih in barvitih sladkih prigrizkov, ki bodo navdušili otroke in odrasle. Izdelan je iz visokokakovostnega, varnega silikona, odpornega na toploto in primernega za večkratno uporabo. Model omogoča enostavno pripravo domačih gumi bonbonov, čokolade, želeja, fondanta ali celo ledenih kock v prikupnih oblikah malih živalic.
Njegova prožna struktura zagotavlja, da se mini živalice brez truda odstranijo iz kalupa, brez lomljenja ali prijemanja. Silikon se enostavno čisti, saj ga lahko pomijete ročno ali pa preprosto postavite v pomivalni stroj. Primeren je tudi za uporabo v zamrzovalniku in pečici, zato nudi neomejene možnosti pri ustvarjanju sladkih ali slanih dobrot.
Idealno za otroške zabave, praznovanja, rojstne dneve ali preprosto kot ustvarjalna dejavnost v domači kuhinji. Z njim lahko pripravite zdrave gumi bombone iz naravnih sokov, okusne čokoladice ali ledene dekoracije za osvežilne pijače.
- Material: živilski silikon, varen za uporabo
- Enostavno odstranjevanje in čiščenje
- Večnamenska uporaba (gumi bonboni, čokolada, žele, led)
- Primeren za zamrzovalnik, pečico in pomivalni stroj
Ta modelček je prava izbira za vse, ki radi ustvarjajo domače sladice in želijo dodati kanček zabave s prikupnimi mini živalicami.
Velikost cca: 19 x 14 cm
Višina mini živalce 2 cm
Material: silikon (različne barve: barva bo poslana naključno izbrana)
Uporabimo lahko žele, čokolado, sladkorno maso, za ledene kocke, milo, vosek...
Recept za zdrave mini živalce
Pri izdelavi mini živalc nismo omejeni in lahko uporabimo sadje po izbiri, med in želatino, ki bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo, izomalt pa kot nadomestek sladkorja, da bodo bonboni zdravi...
Pomarančne mini živalce
- 120 ml svežega pomarančnega soka
- pol jedilne žličke limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Jagodne mini živalce
- 75 g jagodnega pireja (v multipraktiku zmiksane jagode)
- 40 ml vode
- pol jedilne žlice limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Priprava:
- Vse sestavine (razen želatine) zmešajte, ter vlijte v kozico in ob mešanju segrevajte na srednjem ognju. Želatino zmešamo v lončku s približno pol decilitra vode. Mešanico pustimo 10 minut, da nabrekne. Ko se strdi, jo segrejte do 40°C, tako da se želatina utekočini. Pozor: naj ne zavre! Želatine ni mogoče uporabiti v kombinaciji z naslednjim svežim sadjem: ananas, kivi, papaja, mango in ingver.
- Utekočinjeno želatino vmešajte v maso, da zmes postane gostejša.
- Segrevajte in mešajte, dokler sestavine niso povezane in želatina popolnoma stopljena, masa pa lepo prozorna.
- Odstavite s štedilnika in s pomočjo kapalke zmes porazdelite po modelu.
- Pekač postavite v hladilnik za približno 1 uro, oziroma dokler se želatina ne strdi.
Sadni sok in sadje bosta bombone obarvala in jim dala okus, želatina pa bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo.
Mini živalce hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.
Čokoladne mini živalce
Čokolado stopimo nad soparo in napolnemo modelček.
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!