Količina materiala za maso in kremo je za 45 mini in 6 velikih, oz. za 57 mini CupCake
Biskvitna masa:
- 2 dcl mleka
- 2 dcl olja
- 2 jajci
- 1 pecilni
- 1 vanilin
- 200 gr sladkorja
- 200 gr moka
V testo po želji dodamo: sadje, čokoladne kapljice...
Pečemo 15' na 180o C
Krema mascarpone
na katero lahko polagamo okraske iz sladkorne mase
Osnovna krema :
- 250 ml smetane (150 ml navadne živalske, 100 ml rastlinske)
- 250 ml mascarpone sira
- 4 žlice sladkorja v prahu
Smetano napol stepemo. Dodamo sladkor in mascarpone ter stepamo
naprej, da nastane trda krema.
Postopek: papirčke postavimo na pekač in jih do polovice napolnimo z biskvitno maso: uporabimo mini papirčki za muffine, ter spečemo.
Medtem ko se ohlajajo, naredimo kremo.
Kremo preložimo v več manjših posodic in jo z živilskimi tekočimi barvami različno obarvamo.
Lahko pa ji dodamo tudi stopljeno čokolado.
Brizgamo s pomočjo vrečke vrečke in nastavki za dekoriranje in nastavka nastavek zvezdica 7 mm večji
Na koncu jih poljubno okrasimo (nonperlice, barvni sladkor, čoko tube... )