Čokoladna krema za Muffine:
Najhitrejša, najpreprostejša in zelooo dobra krema za okraševanje:
- 3 dl sladke smetane
- 150 g bele čokolade
Čokolado počasi stopimo na pari, na nizki temperaturi (voda naj ne vre). Smetano stepemo in vanjo vmešamo tekočo čokolado. Že narejeno kremo s tekočo živilsko barvo ali pasto po želji obarvamo. Kremo damo v dresirno vrečko z večjim nastavkom (zvezdica 10 mm) in brizgamo.
Kokosova Krema:
- 150 g sira Mascarpone
- 5 dl sladke smetane
- 4-5 žlic kokosove moke
- 3 žlice sladkorja v prahu
Mascarpone, smetano in sladkor mešamo, dokler ne nastane krema - ne sme biti tekoča. Na koncu dodamo kokosovo moko, kremo za cca 20 minut postavimo v hladilnik in brizgamo.
Bananina krema:
Odlična za na čokoladne muffine
- 125 g zmehčanega masla
- 175 g kremastega sira-Philadelphia
- 2 zreli banani
- žlička limoninega soka
- 4 listi želatine
- 300 g sladkorja v prahu
- 4 dl sladke smetane
- 1 kremfix
Penasto vmešamo maslo in sladkor. Dodamo zreli banani, ki jih lahko razmešamo kar z mešalnikom. Dodamo še Philadelphio in limono.
Namočimo želatino in jo po 5 minutah vzamemo iz vode ter raztopimo z žlico kreme nad paro. Vmešamo v kremo. Damo na hladno za pol ure, nato stepemo še smetano s kremfixom in vmešamo v bananino kremo.
Nabrizgamo s širokim nastavkom (10 mm).
Krema, na katero lahko damo okraske iz sladkorne mase:
Maslena krema s čokolado:
- 2 beljaka
- 190 gr masla
- 180 gr kristalnega sladkorja
- 80 gr bele čokolade
100 gr sladkorja zavremo v toliko vode, da pokrije sladkor. Pustimo, da vre do 1160C – ali: če vilico pomočimo v kuhan sladkor in pihnemo, se naredi balonček.
Medtem do trdega stepemo 2 beljaka z 80 gr sladkorja. Pazimo, da je vse narejeno približno istočasno.
Zavret sladkor v tankem curku zlivamo med stepene beljake in stepamo, da se vse skupaj malo ohladi (cca 10 min). Dodamo na kocke narezano maslo, ki smo ga pustili na sobni temperaturi in stepamo toliko časa, da je krema res lepa in brez grudic.
Nazadnje v kremo vlijemo še stopljeno in na sobno temperaturo ohlajeno čokolado.
Krema mascarpone:
Osnovna krema
- 250 ml smetane
- 250 ml mascarpone sira
- 4 žlice sladkorja v prahu
Smetano napol stepemo. Dodamo sladkor in mascarpone ter stepamo naprej, da nastane trda krema. Nabrizgamo.
Če hočemo različne kreme, v osnovo vmešamo:
- čokoladna krema: osnova + stopljena čokolada
- borovničeva krema: osnova + borovničeva marmelada ali borovnice
- jagodna krema: osnova + jagodna marmelada, ali jagodni jogurt ali jagode
- vanilijeva krema: osnova + vanilijev jogurt ali vanilijev ekstrat, vanilijev sladkor