Odkrijte vsestranski silikonski model za gumi krofke, ki je popoln pripomoček za vse ljubitelje ustvarjalnih sladic in domačih prigrizkov. Z njim lahko pripravite ljubke mini krofke iz želeja, gumi mase, čokolade, fondanta ali testa, ki bodo navdušili otroke in odrasle. Model je izdelan iz kakovostnega silikona, ki je varen za stik z živili, enostaven za čiščenje in odporen na visoke ter nizke temperature.
Zaradi svoje prožnosti omogoča enostavno odstranjevanje gumi krofkov brez lomljenja ali lepljenja. Idealen je za pripravo zabavnih prigrizkov za rojstnodnevne zabave, praznike, otroška srečanja ali kot ustvarjalno idejo za darila. Silikonski model lahko uporabljate v pečici, zamrzovalniku in mikrovalovni pečici, kar povečuje njegovo praktičnost.
Velikost cca: 19 x 14 cm
Višina krofka 2 cm
Material: silikon (različne barve: barva bo poslana naključno izbrana)
Uporabimo lahko žele, čokolado, sladkorno maso, za ledene kocke, milo, vosek...
Recept za zdrave gumi krofke
Pri izdelavi krofkov nismo omejeni in lahko uporabimo sadje po izbiri, med in želatino, ki bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo, izomalt pa kot nadomestek sladkorja, da bodo bonboni zdravi...
Pomarančni krofki
- 120 ml svežega pomarančnega soka
- pol jedilne žličke limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Jagodni krofki
- 75 g jagodnega pireja (v multipraktiku zmiksane jagode)
- 40 ml vode
- pol jedilne žlice limoninega soka
- 1 jedilna žlica medu
- 20g jedilne želatine ali želirno sredstvo agar agar
Priprava:
- Vse sestavine (razen želatine) zmešajte, ter vlijte v kozico in ob mešanju segrevajte na srednjem ognju. Želatino zmešamo v lončku s približno pol decilitra vode. Mešanico pustimo 10 minut, da nabrekne. Ko se strdi, jo segrejte do 40°C, tako da se želatina utekočini. Pozor: naj ne zavre! Želatine ni mogoče uporabiti v kombinaciji z naslednjim svežim sadjem: ananas, kivi, papaja, mango in ingver.
- Utekočinjeno želatino vmešajte v maso, da zmes postane gostejša.
- Segrevajte in mešajte, dokler sestavine niso povezane in želatina popolnoma stopljena, masa pa lepo prozorna.
- Odstavite s štedilnika in s pomočjo kapalke zmes porazdelite po modelu.
- Pekač postavite v hladilnik za približno 1 uro, oziroma dokler se želatina ne strdi.
Sadni sok in sadje bosta bombone obarvala in jim dala okus, želatina pa bo vse skupaj spremenila v gumijasto strukturo.
Krofke hranite v hladilniku in porabite v nekaj dneh.
Čokoladni krofki
Čokolado stopimo nad soparo in napolnemo modelček.
Zabavajte se pri peki in dekoraciji sladic!