Piškoti iz testomata (keksomata)

deli

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

  • Testo mora biti mehko
  • Pekač ne sme biti namaščen
  • Piškote tudi ne brizgajte na peki papir, temveč direktno na pekač
  • Pekač mora biti mrzel!

Delo s keksomatom:

  • Najprej odvijete spodnji del keksomata in vstavite nastavek s katerim želite delati.
  • Odvijete zgornji del in tulec napolnite z maso, s katero boste delali. Najbolje je, da oblikujete svaljek in z njim napolnite keksomat.
  • V stiskalnici naj ne bo zraka. Ko jo polnite s testom, ga z žlico pritisnite v cev, da bo zraka čimmanj.
  • Stisnite kovinki zaklop, ki se nahaja na zgornjem delu keksomata in palico potisnite navzgor.
  • Nato stiskalnico zaprite in nekajkrat pritisnite ročaj za iztiskanje, da testo potisnete proti odprtini, šele nato pričnite delati piškote.
  • S stiskalnico je potrebno keks stisniti na pekač tako, da se zalepi na pekač. Potem se odlepi tudi od pištole.
  • Stiskalnico postavljajte na pekač navpično in jo na pekač dobro pritisnite, preden stisnete ročaj. Tako se bo piškot lepo prijel na pekač in bo enakomerne debeline. Stiskalnice ne dvignite takoj, ko izpustite ročaj – počakajte še sekundo, da se piškot dobro prime in odtrga od testa v notranjosti aparata.

RECEPT za fine krhke kekse iz keksomata

  • 250 g mehke moke
  • 250 g ostre moke
  • 250 g masla ali margarine sobne temperature
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • ½ pecilnega praška
  • limonina aroma

Maslo in sladkor stepamo približno 5 minut. Dodamo jajca (vsako posebej). Miksamo še 10 – 15 minut.
Na koncu ROČNO primešamo moko.
Ne dajajte v hladilnik, ker se masa preveč strdi, temveč takoj brizgajte piškote.
Pecita na 180*C približno 10 minut,  oziroma dokler piškoti niso lepo zlato rumeni.

RECEPT za fine krhke kekse številka 2:

  • 600 g margarine, masla, ali pol/pol
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 770 g mehke moke
  • 4 beljaki
  • 1 vanilijev sladkor
  • ščep soli

Postopek: Iz beljakov stepemo sneg.
Penasto umešamo margarino in ji počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Dodamo sneg, na koncu še moko.
Testo mora biti mehko, pred uporabo ne sme biti v hladilniku.
Kekse nabrizgamo in pečemo na 180 stopinj cca 10-12 minut, oziroma dokler niso zlato rumeni.
Pečene lahko zlepimo z marmelado, jih pomočimo v raztopljeno čokolado in nato v kokosovo moko, jih posujemo z orehi, lešniki, lahko naredimo beli led in jih posujemo z nonperlicami, bleščicami...

Pekis priporoča

5,95 €

Žica za rožice in figurice (24 gauge= 0.56mm) Rdeča

Žice, prekrite s papirjem, idealne za izdelavo sladkornega cvetja in za povezovanje dekoracije s torto.

3,95 €

Trak za cvetje, bel z zlatimi bleščicami

Dolžina 18,3 m

Širina 1,2 cm

Zadržuje vlago

-50%
Ročna airbrush brizgalna pištola za dekoracijo ***-50%***
19.98 €
9,99 €

Ročna airbrush brizgalna pištola za dekoracijo ***-50%***

Z ročnim razpršilcem preprosto nabrizgajte bleščice ali barvo v prahu na torte in druge sladice in vaše torte bodo videti kot pri profesionalnem slaščičarju.

1,50 €

Orodje za oblikovanje št.2

Pripomoček služi pri oblikovanju in izrezovanju dekoracije iz sladkorne in modelirne mase.

8,50 €

Orodje s koleščki za izdelavo dekoracij

Dodajte preproste, a učinkovite podrobnosti, da polepšate svoje sladkorne dekoracije.

3,95 €

Trak za cvetje, zelen s srebrnimi bleščicami

Dolžina 18,3 m

Širina 1,2 cm

Zadržuje vlago

8,95 €

Set za oblikovanje 8 delni

Pripomočki služijo pri oblikovanju in izrezovanju figuric in rožic iz sladkorne in modelirne mase.

3,95 €

JEM manjša blazinica za valjanje Pop It®

JEM Roller Pad je uporabno orodje za izdelavo popolne dekoracije z modelčki JEM in PME.

Velikost 10 x 6,5 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

ICING KREMA (Royal icing, Beljakova glazura, Sladkorni led)

Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

LJUBLJANSKI POLJUBČKI

Margarino penasto stepamo,

dodamo sladkor v prahu.

Postopoma dodamo rumenjake in cela jajca.

Na koncu dodamo moko.

Brizgani piškoti - Recept

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča, potem ga z mešalnikom penasto stepemo. Ko je rahlo, mu postopoma začnemo dodajati sladkor v prahu, vanilijev sladkor in sol.

Izdelava potonike za tortno dekoracijo

Video prikazuje kako izdelamo potoniko iz modelirne mase z uporabo modelčkov.

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Testomat - pištola za izdelavo piškotov z receptom

Brizgalna pištola (testomat, keksomat) 13 motivov + 6 nastavkov za dekoriranje. Material: plastika, Priložen recept

3,95 €

Dekoracija za sladice (6 kom) Tačke na patrulji

Za dekoracijo muffinov, tort in ostalih sladic. Velikost brez palčke: 5 - 6 cm.

3,95 €

ČOKO tuba (31g) Baby Modra

Tubo ogrejete v topli vodi in pišete, ali delate okraske. Zelo preprosto. Primerno tudi za piškote, saj se masa lepo strdi.

9,95 €

Komplet za muffine (6 kompletov) s sladkornimi figuricami FLAMINGO

Vsebuje vse, kar potrebujete, da ustvarite 6 osupljivih muffinov v obliki flamingov

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini