Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

deli

Vanilijevi Rogljički

  • 450 g moke
  • 150 g margarine
  • 150 g masla
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 zav. vanilin sladkor
  • 1 jajce
  • limonina lupina ali aroma

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa po želji še v orehe, lešnike, kokos …

Orehovi rogljički

  • 350g moke
  • 250 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 100 g mletih orehov
  • 1 jajce

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa še v orehe.

Kokosovi rogljički

  • 70 g kokosove moke
  • 370 g moke
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 250 g margarine
  • 1 jajce
  • 1 vanilin sladkor

Postopek: Vse sestavine zgnetemo v testo in ga pustimo nekaj časa počivati.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).
Lahko pa konice pomočimo v stopljeno čokolado, potem pa še v kokos.

Pistacijevi rogljički

  • 360g moke
  • 220g masla
  • 90g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 50g drobno nasekljanih pistacij
  • ščepec soli
  • malo limonine lupinice

Postopek: Presejemo moko in sladkor v prahu. Dodamo koščke hladnega masla, vanilin sladkor, nasekljane pistacije, sol in limonino lupinico. Vse sestavine zgnetemo v krhko testo, ga zavijemo v folijo in postavimo vsaj za eno uro v hladilnik.
Če uporabljamo pekač za rogljičke, je testo v vdolbine pekača najbolje razmazati s kartico, ali pa rogljičke oblikujemo ročno in pečemo na peki papirju.
Pečemo 12 – 15 min. pri 180* C
Ohlajene povaljamo v mletem sladkorju (netopljiv sladkor v prahu).

Pekis priporoča

22,95 €

Pekač za MINI okrogle biskvitke, 24 kom

24 mini okroglih biskvitkov, 4,5 cm

Velikost pekača 38x26 cm

Kovina + ne-lepljiv premaz

14,50 €

Silikomart silikonski pekač MINI POTIČKA-ŠARKELJ

Za pecivo, panakoto, puding, žele... primeren za pečico, hladilnik in zamrzovalnik. Od -60°C do 230°C. Premer: 7 cm

9,95 €

Wilton Recipe Right® nelepljiv pekač za 12 MINI muffinov

Pekač za 12 mini muffinov.

Velikost pekača pribl.: 28 x 20 x 2,5 cm

9,95 €

Wilton pekač NASMEJANE BUČE

Pekač vsebuje: 12 vdolbin

Velikost posamezne buče : 5 x 5 x 3 cm

21,95 €

Pekač za mini potičke-šarkelj (BREZ_LUKNJE) 12 kom, 7 cm, PME

Velikost: 37,3 x 26,1 cm

Premer potičk: 7 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

49,99 €

Dr.Oetker pekač za marmorni kolač "Zvezda" 23 cm

  • Posebno oblikovan Dr. Oetker model
  • Temperaturno odporen do: 230ºC
  • Država porekla: Nemčija
  • Material: kovina
23,95 €

Pekač za mini tortice ali kruhke

Velikost: 38 x 27,5 cm

Velikost tortice: 9 x 6 cm

9,95 €

Wilton pločevina za peko 37,5x25,5 cm (2105-966)

  • Notranja:
    33,7 x 23,5 cm
  • Zunanja:
    37,5 x 25,5 cm
  • Višina 1,59 cm

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - Baby piškoti

Ločimo beljake od rumenjakov. Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Cookie recept

Cookies so zelo priljubljeni piškoti, ki jih lahko v hipu pripravimo doma. Piškoti bodo zelo krhki, okusni in nasploh domači.

Imenujejo se tudi american cookies ali chocolate chips.

Ingverjevi - pirini ovseni piškoti

Zdravi piškoti iz ovsenih kosmičev in svežega naribanega ingverja ki bodo zadovoljili še tako zahtevne gurmane s svojo preprostostjo, bogatim okusom in enostavno pripravo.

Recept - ŠPANSKI VETRCI, Krema iz beljakov

Španski vetrci, ki jih imenujemo tudi meringue so enostavni za pripravo.

Recept za LUBENICE

Iz  sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z  rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Čarobni pekač

Silikonski pekač s katerim lahko spečemo katerokoli obliko peciva.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

Nož in trikotna lopatica za serviranje peciv

Za rezanje in serviranje tort, pit in ostalih peciv.

  • Skupna dolžina noža 30,5 centimetra
  • Dolžina trikotne lopatice 24,5 centimetra
  • Dolžina ročaja 9 centimetrov.
7,77 €

SMARTFLEX VELVET Fondant (1kg) BEL

Uporablja se lahko v različnih temperaturnih območjih. Med valjanjem se ne trga, poči in ne lepi.

1,50 €

Poročna zvončka dekoracija za sladice

Velikost zvončka 3 cm

Material: umetna masa

4,95 €

Bleščeč sladkor ZLAT

Sladkorni kristali so popoln način, da svojim pečenim kreacijam dodate kanček barve.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini