ICING KREMA (Royal icing, Beljakova glazura, Sladkorni led)

deli

Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.

Krema je lahko gosta ali redka. Bolj redko uporabimo za okraševanje piškotov in pisanje, gosto pa za izdelavo okraskov.
Okraske iz icing kreme si lahko pripravite tudi na zalogo.
 
Lahko pa vzamete tudi že narejeno Royal icing mešanica za kremo, ki jo po navodilih samo zmešate z vodo in masa je pripravljena.

Recept za Icing kremo

  • 1 beljak
  • 200 gr sladkorja v prahu
  • par kapljic limoninega soka

Beljak ROČNO! stepamo (z metlico, ali vilicami) in postopoma dodajamo sladkor, na koncu pa še limonin sok.

Maso lahko obarvamo z živilskimi barvami:z barvo v tubi, v prahu, v pasti, ali s tekočo.

Kremo preložimo v vrečko, ki smo jo spodaj malo odrezali in brizgamo. Za bolj fina pisanja pa vzamemo adapter v katerega vstavimo okrogel nastavek  za pisanje (Nastavek 1,5mm ali 2mm )

Za rožice lahko vzamete večji, ali manjši nastavek - odvisno, kako velike rožice želite imeti.

Icing krema je univerzalna glazura, ki jo uporabljamo pri okraševanju piškotov, tort,  peciva, iz nje delamo razne okraske tako, da pod peki papir položimo risbo in brizgamo okraske, ki se na zraku potem posušijo in jih lahko uporabimo kjerkoli. Z njo lahko s primernim nastavkom pišemo po tortah, z nastavkom zvezdica pa nabrizgamo rožice, ki se posušene uporabijo za okraševanje tort, Cupcakes-ov, piškotov in podobno.

Pekis priporoča

6,95 €

Pasta (Pomegranate) GRANATNO JABOLKO, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

9,50 €

Meringue v prahu (nadomestek jajčnega beljaka)

Nadomestek za recepte, ki zahtevajo, da beljake stepemo v trde vrhove. Uporablja se tudi za stabilizacijo glazur in drugih dobrot za preprečevanje povešenosti.

3,95 €

Wilton modelčki snežak, 3 delni

Za izdelavo slastnih prazničnih piškotov. Set vsebuje klobuk, krog za glavo in snežinko. Velikost 7.6 cm

3,50 €

Modelčka majčka, PME, 2 delni

Vsebina: 2 kosa

  • Večji 7 x 6,9 cm
  • Manjši 3,7 x 3 cm
24,95 €

Katy Sue silikonski Modelček Božiček

Kalup za sladkorno, modelirno maso, marcipan, čokolado, kuhan sladkor – karamel... Velikost 10x4 cm

7,95 €

Mešanica za ČOKOLADNO kremo

Mešanica za pripravo okusne kreme za torte, rulade, mafine, košarice, rezine, minjone...

7,95 €

Pasta (Rose) VRTNICA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta MALAGA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Noč čarovnic - Piškoti KOSTI

Vse sestavine zgnetemo v gladko testo in ga pustimo počivati kakšno uro. Testo zvaljamo v pravokotno obliko in z modelčkom izrežemo kost.

Recept - Domači piškoti
Vse sestavine zgnetemo v gladko testo in ga pustimo počivati kakšno uro. Testo zvaljamo v in z modelčki izrežemo piškote
Praznični piškoti

Slastni piškoti za praznične dni

Muffini samorog

Muffini samorog, enostavni za izdelavo in čarobnega videza.

Za okrasitev potrebujemo:

JAGODE - MASCARPONE krema

Biskvit namočimo s sokom odgovarjajočega okusa k sadju s katerim polnimo torto, ali s sladkornim sirupom (sladkor in vodo v razmerju  vodo1:2 zavremo na štedilniku in ohladimo, vodi lahko dodamo pa

Tiramisu v kozarčkih

Skuhamo kavo, odstavimo za 5 minut in jo vlijemo v večjo skledo, kjer ji primešamo rum, ali pomarančni liker. Piškote nalomimo na manjše kose, jih dodamo v skledo s kavo in dobro premešamo.

Strani

Aktualni izdelki za peko

5,95 €

Metalik tekoča ZLATA barva

Za barvanje in risanje po piškotih, sladkorni masi, marcipanu, čokoladi, icing royal kremi...

19,95 €

Kovinski izrezovalec za (manjše) rogljičke

Odrezan trikotnik meri 10x9 cm.

Trpežen, enostaven za uporabo rezalnik peciva za rogljičke!

-20%
Dr.Oetker tradicionalni pekač (36,5 do 52 x 33 cm) nastavljiv ***-20%***
28.95 €
23,16 €

Dr.Oetker tradicionalni pekač (36,5 do 52 x 33 cm) nastavljiv ***-20%***

Prilega se vsakemu standardnemu štedilniku

  • 36,5 do 52 x 33 cm
  • Višina 3 cm
  • Izdelano v Nemčiji
0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini