Recept - ŠPANSKI VETRCI

Recept - ŠPANSKI VETRCI

deli

Sladkor kuhamo do niti, medtem stepamo beljake s sladkorjem. Ko so beljaki trdo stepeni, vanje počasi in v majhnem curku vlivamo kuhan sladkor.Stepamo do trde mase. Stepeno maso lahko obarvamo z barvami v prahu, ali tekočimi barvami. Maso preložimo v vrečko, v katero smo vložili nastavek: nastavek zvezdica 6 mm - večji in na peki papir nabrizgamo kupčke. Pečemo, oz. sušimo 1 uro na 800 C, potem pa na zraku sušimo še cca 5 ur, oz. čez noč.

Iz navedenih količin dobimo ½ kg narejenih španskih vetrcev.

In kaj lahko naredimo z rumenjaki?

Ljubljanski poljubčki

 

5 beljakov

250 gr kristalnega sladkorja v beljake

250 gr sladkorja – kuhamo do niti (1160)

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za IŠLERJE

Recept za IŠLERJE

Maslo, margarino in sladkor v prahu gladko premešamo, dodamo jajce in vanilijev sladkor. Moko in orehe združimo in postopoma dodamo k masi.

Piškoti iz keksomata - testomata

Piškoti iz keksomata - testomata

Postopek:  Iz beljakov stepemo sneg.
 
OVSENI PIŠKOTI

OVSENI PIŠKOTI

Ovsene kosmiče stresemo v ponev in med mešanjem pražimo tako dolgo, da zadišijo. Pustimo, da se ohladijo. 

Recept - linški piškoti

Recept - linški piškoti

V moko zdrobimo margarino in maslo, dodamo jajce, sladkor in limonino lupino.

Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku.

Strani