Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

deli

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku. Oblikujemo kroglice poljubnih velikosti in jih pečemo cca 20 - 25 minut na 180 stopinjah.

Klobuk za jurčke naredimo tako, da oblikujem malo kroglico in jo s prstom pritisnemo da dobimo klobuček, ali z malim nožkom izdolbemo luknjico.

Nadev: Maslo in margarino stepamo da naraste, vmes dodamo mleto čokolado in na koncu še drobtine.

Z nadevom napolnimo klobuček in oba dela sestavimo.

Nad soparo stopimo čokolado in spodnji del gobice pomakamo v stopljeno čokolado.

Nazadnje okrasimo še vrhnji del.

Testo:

  • 600 g gladke moke
  • 400 g masla ali margarine
  • 200 g sladkorja v prahu
     

Nadev za klobuček:

  • drobtine, ki so nam ostale
  • 100 g masla
  • 100 g margarine
  • 100 g čokolade v prahu

Obliv:

  • stopljena čokolada
  • rdeč klobuček: po želji lahko z živilsko barvo obarvate marmelado, royal icing kremo, ali obarvate belo čokolado ali obliv z barvami za čokolado

Da bo dekoracija sladic slajša ...

CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops v mini papirčkih za mafine

CakePops lahko naredimo in postrežemo tudi malo drugače in sicer v papirčkih za muffine.

Potrebujemo:

Izdelava čokoladnih lizik

Izdelava čokoladnih lizik

Enostavno in zabavno ustvarjanje čokoladnih liziik. Z modelčki in čokolado bodo lizike videti čudovito.

Recept za breskve

Recept za breskve

Moko zmešamo s pecilnim praškom in razdrobljeno margarino. Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in dodamo k moki.

Wilton modelčki za čokolado

Wilton modelčki za čokolado

Video prikazuje kako uporabljamo Wilton modelčke za čokolado.

Cookie recept

Cookie recept

Cookies so zelo priljubljeni piškoti, ki jih lahko v hipu pripravimo doma. Piškoti bodo zelo krhki, okusni in nasploh domači.

Kako naredimo čokoladne lizike

Kako naredimo čokoladne lizike

Čokladne lizike lahko naredimo s čokolado, ali oblivom.

Strani

Pekis priporoča

Barva za belo čokolado in obliv – Zelena
3,75 €
Uporabno najmanj do 27.12.2020

Barva za belo čokolado in obliv – Zelena

Specialna barva za barvanje bele čokolade in belega obliva.

Barva za belo čokolado in obliv – Rumena
3,75 €
Uporabno najmanj do 28.8.2020

Barva za belo čokolado in obliv – Rumena

Specialna barva za barvanje bele čokolade in belega obliva.

Jedilna tekoča barva MODRA
2,75 €

Jedilna tekoča barva MODRA

Jedilna barva za barvanje smetane, maslene in ostalih krem, glazur, testa...

Čokolada za topljenje - BELE ploščice 300g
4,90 €

Čokolada za topljenje - BELE ploščice 300g

Za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, kreme, odtis na folije

Jedilna tekoča barva RUMENA
2,75 €

Jedilna tekoča barva RUMENA

Jedilna barva za barvanje smetane, maslene in ostalih krem, glazur, testa...

Čokolada za topljenje - TEMNE ploščice 300g
4,90 €

Čokolada za topljenje - TEMNE ploščice 300g

Za oblivanje tort, za pralineje, ganashe, mousse, mirror glaze, okraske, kreme, odtis na folije

Jedilna tekoča barva RDEČA
2,75 €

Jedilna tekoča barva RDEČA

Jedilna barva za barvanje smetane, maslene in ostalih krem, glazur, testa...

Candy Melts® sladkorni obliv - Briljantno BEL
4,95 €

Candy Melts® sladkorni obliv - Briljantno BEL

Segrejemo in oblijemo CakePopse, piškote in ostale sladice, sadje, lizike.

Strani