Švicarska maslena krema

deli

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

Količina zadostuje za cca 30 kom. vrtnic, za cca 20 cupcakes, ali za cca 40-45 kom. mini cupcakes.

Postopek za pripravo švicarske maslene kreme:

  • Najprej stopimo čokolado. Belo čokolado topimo počasi, nad vodno kopeljo. Med taljenjem je pomembno neprestano mešanje, dokler čokolada ne doseže ciljne temperature. Za belo in mlečno čokolado je dovolj, da ju segrejete na 30 stopinj, da se ta ne sesiri.
  • Voda ali para pri segrevanju ne smeta priti v stik s čokolado.
  • Ko se čokolada stopi, jo odstavimo in pustimo, da se začne hladiti.
  • Maslo narežemo na kockice ali lističe, da se zmehča.
  • V lonec v katerem bomo stepali beljake (vodna kopel), nalijemo vročo vodo, v drugega pa mrzlo, lahko ji dodamo kockice ledu. Posoda, v kateri bomo stepali beljake, naj bo suha, čista, kovinska ali steklena.
  • Beljake najprej z metlico malo raztepemo. Dodamo sladkor in sol, nežno premešamo, ter postavimo nad posodo s toplo vodo, ki jo počasi segrevamo. Beljake z metlico nežno mešamo, da se sladkor stopi. Pazimo, da se beljak ne segreva prehitro, da nam ne zakrkne.
  • Ko dosežejo beljaki temperaturo nekje med 60-65 stopinj, posodo z beljaki prestavimo v posodo z mrzlo vodo in z mešalnikom stepamo na najvišji hitrosti.
  • Če nimate termometra, med prsti preizkusite, če se sladkor še čuti. Ko kristalčkov več ne čutite, je temperatura dovolj visoka.
  • Nad posodo z mrzlo vodo stepamo tako dolgo, dokler se beljakova krema skoraj ne ohladi in lepo naraste. Krema mora biti svilnata in svetleča.
  • Ko je krema ohlajena (ne hladna), zmanjšamo hitrost na mešalniku za eno stopinjo in ji postopoma vmešavamo maslo, ki smo ga razrezali na manjše kockice. Mešamo dokler krema ni svilnata.
  • Vmešamo še ohlajeno stopljeno čokolado.
  • Kremo lahko nekaj dni (2-3dni) hranite v hladilniku, pred uporabo pa naj bo kakšne pol ure na sobni temperaturi.
  • Krema se lahko tudi zamrzne. Ko se odtaja, jo ponovno premešajte z mešalnikom, da dobi svojo strukturo.
  • Kremo lahko barvate z vsemi živilskimi barvami,ni je potrebno barvati z barvami za čokolado, saj čokolada v mešanici beljaka in masla spremeni svojo strukturo.
  • Kremi lahko po želji dodate razne arome: vanilijeva, limonina, pomarančna, limeta....

Potrebujemo:

  • 3 beljaki
  • 250 g masla
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 150 g čokolade (bele ali temne)
  • ​ščepec soli

Pekis priporoča

6,95 €

Pasta (Cherry) ČEŠNJA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta (White Choco) BELA ČOKOLADA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta (Mascarpone Cream) MASCARPONE KREMA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta (Orange) POMARANČA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta BANANA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,50 €

Pasta (Whipped Cream) STEPENA SMETANA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta (Spiced Biscuit) ZAČINJEN BISKVIT, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta TIRAMISU, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Puding skuhamo v 2,5dcl mleka. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Muffini samorog

Muffini samorog, enostavni za izdelavo in čarobnega videza.

Za okrasitev potrebujemo:

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Potrebujemo:

BOROVNICE – MASCARPONE krema

V mešalniku na hitro zmeljemo borovnice in dobljeno kašo po potrebi osladkamo s sladkorjem v prahu.

SKUTINA krema z borovničevim prelivom

Za model 24 cm

Vanilijeva krema za torte

Na štedilniku zavremo 3 dcl mleka s 30g sladkorja

Strani

Aktualni izdelki za peko

2,95 €

Komplet iz Balonov Prikupni MUCEK

Komplet vsebuje vse, kar potrebujete, da ustvarite vašega lastnega ljubkega mucka

0,45 €

Podporna palčka (palčke za vezane, nadstropne torte) 30 cm

Podporno palico skrajšajte na višino torte in postavite pod podstavek. Pri manjših nadstropnih tortah enostavno po sredini z vrha ojačamo torto. Premer 1 cm

2,95 €

ČOKO tuba - Čokoladno rjava

Tubo ogrejete v topli vodi in pišete, ali delate okraske. Zelo preprosto. Primerno tudi za piškote, saj se masa lepo strdi.

2,95 €

Vrečke za okraševanje - 6 kom

Pakiranje: 6  komadov

Velikost: 41 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini