Švicarska maslena krema

deli

Krema za izdelavo vrtnic, za obmaz torte, za dekoracijo cupcakes in ostalih sladic.

Količina zadostuje za cca 30 kom. vrtnic, za cca 20 cupcakes, ali za cca 40-45 kom. mini cupcakes.

Postopek za pripravo švicarske maslene kreme:

  • Najprej stopimo čokolado. Belo čokolado topimo počasi, nad vodno kopeljo. Med taljenjem je pomembno neprestano mešanje, dokler čokolada ne doseže ciljne temperature. Za belo in mlečno čokolado je dovolj, da ju segrejete na 30 stopinj, da se ta ne sesiri.
  • Voda ali para pri segrevanju ne smeta priti v stik s čokolado.
  • Ko se čokolada stopi, jo odstavimo in pustimo, da se začne hladiti.
  • Maslo narežemo na kockice ali lističe, da se zmehča.
  • V lonec v katerem bomo stepali beljake (vodna kopel), nalijemo vročo vodo, v drugega pa mrzlo, lahko ji dodamo kockice ledu. Posoda, v kateri bomo stepali beljake, naj bo suha, čista, kovinska ali steklena.
  • Beljake najprej z metlico malo raztepemo. Dodamo sladkor in sol, nežno premešamo, ter postavimo nad posodo s toplo vodo, ki jo počasi segrevamo. Beljake z metlico nežno mešamo, da se sladkor stopi. Pazimo, da se beljak ne segreva prehitro, da nam ne zakrkne.
  • Ko dosežejo beljaki temperaturo nekje med 60-65 stopinj, posodo z beljaki prestavimo v posodo z mrzlo vodo in z mešalnikom stepamo na najvišji hitrosti.
  • Če nimate termometra, med prsti preizkusite, če se sladkor še čuti. Ko kristalčkov več ne čutite, je temperatura dovolj visoka.
  • Nad posodo z mrzlo vodo stepamo tako dolgo, dokler se beljakova krema skoraj ne ohladi in lepo naraste. Krema mora biti svilnata in svetleča.
  • Ko je krema ohlajena (ne hladna), zmanjšamo hitrost na mešalniku za eno stopinjo in ji postopoma vmešavamo maslo, ki smo ga razrezali na manjše kockice. Mešamo dokler krema ni svilnata.
  • Vmešamo še ohlajeno stopljeno čokolado.
  • Kremo lahko nekaj dni (2-3dni) hranite v hladilniku, pred uporabo pa naj bo kakšne pol ure na sobni temperaturi.
  • Krema se lahko tudi zamrzne. Ko se odtaja, jo ponovno premešajte z mešalnikom, da dobi svojo strukturo.
  • Kremo lahko barvate z vsemi živilskimi barvami,ni je potrebno barvati z barvami za čokolado, saj čokolada v mešanici beljaka in masla spremeni svojo strukturo.
  • Kremi lahko po želji dodate razne arome: vanilijeva, limonina, pomarančna, limeta....

Potrebujemo:

  • 3 beljaki
  • 250 g masla
  • 170 g kristalnega sladkorja
  • 150 g čokolade (bele ali temne)
  • ​ščepec soli

Pekis priporoča

9.98 €
5,99 €
Uporabno najmanj do 30.11.2024

Polnilo (Praliné Hazelnut) Praline Lešnik, 325g ***-40%***

Prijetno mehko polnilo iz lešnikov Pralliné, kot nalašč za polnjenje čokolad, tort ali piškotov.

6,95 €

Pasta (Mandarin) MANDARINA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

8,58 €

Pasta (Hazelnut) LEŠNIKI, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Tartar krema, 80g

Krema tartar je naravna sol iz pridelave vina in se uporablja v številnih receptih za peko.

6,95 €

Pasta (Blueberry) BOROVNICA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

6,95 €

Pasta (Cherry) ČEŠNJA, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta COOKIES, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta (Mascarpone Cream) MASCARPONE KREMA, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Krema za maslene vrtnice

Zelo dobra in kompaktna krema, s katero lahko delate vrtnice, ali jo uporabite za dekoracijo muffinov.

Puding skuhamo v 2,5dcl mleka. Počakamo, da se ohladi na sobno temperaturo.

Muffini samorog

Muffini samorog, enostavni za izdelavo in čarobnega videza.

Za okrasitev potrebujemo:

SKUTINA krema za torte

Z mešalnikom zmešamo skuto, sladkor, vanilin sladkor, limonin sok, rum in mleko.

Želatino namočimo v 1/2 dcl hladne vode.

Stepemo sladko smetano in jo dodamo skutini masi.

MALINOVA krema za torto

500 g malinov jogurt

75 g sladkorja

dodamo 400 ml stepene sladke smetane in

1 želatina fix

Recept - Kako naredimo steklo/ledeni dvorec za Frozen torto

Potrebujemo:

BOROVNICE – MASCARPONE krema

V mešalniku na hitro zmeljemo borovnice in dobljeno kašo po potrebi osladkamo s sladkorjem v prahu.

Strani

Aktualni izdelki za peko

12,95 €

Nastavljiv obroč za peko OKROGEL - višina 7,6cm, pločevina

Premer = 15,5 do 30 cm

Višina = 7,6 cm

Za 8 do 25 kosov tort

4,95 €

Obliv za Cake Pops, piškote - Bel 300g

Slaščičarski obliv, podoben beli čokoladi. Čudovit okus po vaniliji, enostavna uporaba.Za barvni obliv uporabite barve za obliv

6,95 €

Mini gorilnik (brener) za karameliziranje in flambiranje

Karamelizira sladkor v nekaj sekundah. Za pite - crème brûlée - kolače - meringue - sirne kolače, tudi za meso.

8,50 €

Slaščičarske kartice (5 kom) popoln komplet za oblikovanje slaščic

Elegantne slaščičarske kartice: 5 belih kartic, popolnih za oblikovanje slaščic.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini