Meringue v prahu (nadomestek jajčnega beljaka)

Koda: NCF54790
9,50 €

Nadomestek za recepte, ki zahtevajo, da beljake stepemo v trde vrhove. Uporablja se tudi za stabilizacijo glazur in drugih dobrot za preprečevanje povešenosti. FunCakes meringue v prahu je primeren za pripravo meringue, pavlove in ameriške maslene kreme. Prašek je pripravljen za uporabo, po želji dodajte malo vode in sladkorja

Zaradi strukture izdelka ni primeren za izdelavo Royal Icinga.

Priprava meringue:

  • Pečico segrejte na 120°C (100°C konvekcijska pečica). Posoda in žica morata biti odporna na mast. 14 gramov meringue v prahu zmešajte s 125 ml vode in 125 g finega granuliranega sladkorja. Zmes stepite na visoki hitrosti do bele pene. Po malem dodajamo 250 gramov drobnega granuliranega sladkorja. Stepajte, dokler ne dosežete vrhov, ki ne padejo nazaj. Meringue razporedite na pekač, obložen s peki papirjem, in posušite v pečici pribl. 1,5 ure. Pustite, da se meringue ohladijo v pečici.

Priprava pavlova:

  • Pečico segrejte na 120°C (konvekcijska pečica 100°C). V posodi zmešajte 14 gramov prahu s 125 ml vode in 125 gramov drobnega sladkorja ter premešajte z metlico. Prepričajte se, da sta vaša skleda in žica odporni na maščobo. Prašek stepite na visoki hitrosti do bele pene in dodajte malo preostalega sladkorja. To stepajte, dokler ne morete potegniti vrhov, ki ne padejo nazaj. Je zelo trda in trda. Pekač obložimo s peki papirjem in nanj položimo zmes. Z izbočeno stranjo žlice ga rahlo pritisnite ravno. Mešanica mora imeti premer cca. 20 cm. Meringue posušite v pečici v pribl. 2 uri in pol in pustite, da se ohladi v pečici. Idealno je, da to meringue pripravite en dan vnaprej, da se dobro posuši. Potem mora biti zunaj suho, znotraj pa še vedno malce žvečljivo. 250 ml smetane stepemo z 2 žlicama sladkorja v prahu in bolj trdo smetano. Ohlajeno pavlovo premažemo s kremo. Za "ledeni" učinek na jagode jih navlažite, preden jih povaljate skozi sladkor. Pavlovo okrasite s svežim sadjem.

Priprava Ameriške maslene kreme:

  • 190 gramov crisco zmešajte s 7 čajnimi žličkami (35 gramov) vode, dodajte 450 gramov sladkorja v prahu in 15 gramov meringue v prahu ter premešajte. Dodajte 4 čajne žličke (20 gramov) vode in zmešajte v kremo za mazanje.

Nasvet: vedno uporabite čisto žlico.

Sestavine: jajčni beljak proste reje (posušen), sladkor, gostilo: E466, sredstvo za uravnavanje kislosti: E330.

Alergeni: glej sestavine v krepkem tisku.

Lahko vsebuje sledi: glutenamlekasoje in volčjega boba.

Neto količina: 150 g

Shranjujte v hladnem in suhem prostoru.

Energijske in hranilne vrednosti na 100 g:

  • Energija: 1580 kJ, 377 kcal
  • Maščobe 0 g, od tega nasičene 0 g
  • Ogljikovi hidrati 45 g, od tega sladkorji 39,1 g
  • Beljakovine 45,3 g
  • Sol 2,5 g

Ta izdelek je skladen z uredbo GPSR (EU) 2023/988, ki zagotavlja varnost potrošnikov, zmanjšuje tveganje pri uporabi ter omogoča sledljivost izdelkov na evropskem trgu. Podatki o proizvajalcu in odgovorni osebi so na voljo na zahtevo ali ob nakupu preko kontaktnega obrazca.

Pekis priporoča

6,95 €

Glukozni sirup, 375g

Za fondant, modelirne mase, royal icing - jajčni beljak in modelirni čokoladi, da dodamo boljšo elastičnost

4,50 €

Gumi arabica, znan tudi kot akacijeva guma

Zgoščevalno sredstvo, stabilizira in poveča trajnost, emulgator, nevtralen okus, veganski in naraven...

4,84 €

Želatina v prahu 60 g

Čista goveja želatina v prahu, bloom 150.

9,95 €

Wilton hladilni sprej za živila 100 ml

Popoln pripomoček za vse, ki želijo dvigniti svojo slaščičarsko ustvarjalnost na višjo raven.

7,95 €

Piping gel za efekt vode in vodnih kapljic

Učinek tekočine – ustvarite tematske torte, kot so ribolov, pirati, noč čarovnic itd. (bazen, ribnik, kri, pijače, kot so kava, čaj, sok in drugo).

3,95 €

Termostabilen sladkor v zrnih 200g

Ti sladkorčki se enostavno vmešajo v testo brez tveganja, da bi se med peko stopili

4,50 €

Čisti alkohol 14 ml

Čisti alkohol,  primeren za redčenje živiskih barv v prahu.

ISO Izopropil alkohol za živila.

11,88 €

Choco drip Temna čokolada

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje čokoladnih poudarkov raznim sladicam.

-20%
Rastlinski glicerin - LorAnn - 473 ml ***-20%***
24.95 €
19,96 €
Uporabno najmanj do 7.2026

Rastlinski glicerin - LorAnn - 473 ml ***-20%***

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje sladkorne mase. Royal icing kremi in mešanicam za torte dodajte par kapljic, da bo torta mehka in slastna.

3,95 €

Slaščičarsko lepilo z integriranim čopičem za lažji nanos

Slaščičarsko lepilo za lepljenje sladkornih figuric in ostalih okraskov na sladice

11,88 €

Choco drip Kremasto bel

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje čokoladnih poudarkov raznim sladicam.

5,95 €

LorAnn Naravni lecitin - 118 ml

Izboljšajte svoje kulinarične stvaritve z Lorann Lecithin - 118 ml, naravnim sojinim lecitinom, primernim za živila, ki podaljša rok uporabnosti, vlaži in emulgira.

Strani

Aktualni izdelki za peko

4,95 €

Mini korneti, 30 kom

Mini korneti, ki jih napolnete in dekorirate po želji.

Višina: 7,5cm, premer: 3cm

6,95 €

Topper za torto Lili in Žverca (Lilo & Stitch)

S širino 16,5 cm je prava paša za oči za torto

-20%
Pekač za mini potičke-šarkelj 12 kom, 7 cm, PME ***-20%***
21.95 €
17,56 €

Pekač za mini potičke-šarkelj 12 kom, 7 cm, PME ***-20%***

Velikost: 37,3 x 26,1 cm

Premer potičk: 7 cm

Material: kovina, prevlečena s plastjo proti sprijemanju.

4,95 €

Acetatna folija (višina 12 cm) debelejša

Debelejša acetatna folija za delo s čokolado, za povišanje obroča pri tortah ali obroč po meri

Dolžina 3 m, Višina 12 cm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini