Agar Agar 50 g

deli

Agar Agar 50 g

Koda: NCG42940
5,30 €
Agar agar je rastlinsko želirno sredstvo na osnovi morskih alg, ki ga lahko uporabljajo tudi vegetarijanci in vegani.
Uporaba:
Agarjev prah razpustimo v topli tekočini. Tekočino zavremo. Medtem ko se prah topi, neprestano mešamo. Odstavimo, ohladimo in dodamo izdelku, ki ga želimo zgostiti.
Proizvod je brez barve in brez okusa.
Sestavine: agar v prahu.
Neto teža: 50 gramov.
Shranjujte na suhem pri temperaturi od 8 do 22°C.
Odmerjanje: 2 g (pribl. 1 čajna žlička) agar agar ustreza 6 listom želatine in želira 500 ml tekočine.

Hranilne informacije za 100 g
  • Energija 720 kJ, 172 kcal
  • Maščobe 0,10 g
  • od tega nasičene maščobe 0,01 g
  • Ogljikovi hidrati 0,40 g
  • od tega sladkorji 0,00 g
  • Beljakovine 0,10 g
  • Soli 0,00 g
Recept za kakijev desert:
(po želji lahko uporabite tudi drugo sadje)
 
2 zelo zrela kakija
4 dl zelenega čaja
5 gramov agarja
4 žlice sladkorja
 
Kaki olupiš in dobro pretlačiš.
V vrel čaj dodaš sladkor in agar, ter kuhaš do vretja, da se agar stopi.
V malo ohlajeno, tik pred tem, ko tekočina želira, dodaš sadni pire (pretlačene kakije), natočiš v modelčke in jih postaviš v hladilnik

 

Pekis pri peki poleg "Agar Agar 50 g" priporoča še ... da bo dekoracija sladic slajša

Glicerin Wilton 59.2 ml
3,10 €

Glicerin Wilton 59.2 ml

100% glicerin omogoča boljšo elastičnost, ter preprečuje izsuševanje mase.

Kapljični preliv za sladice ROZA, 375 g
4,90 €

Kapljični preliv za sladice ROZA, 375 g

Fondant preliv. Segrejete v mikrovalovni pečici in prelijete po torti, krofih, piškotih in pecivu.

CMC Tylose prašek za učvrstitev sladkorne mase
4,90 €

CMC Tylose prašek za učvrstitev sladkorne mase

Uporaba: za ojačanje sladkorne mase, da dobimo bolj čvrsto maso za izdelavo figuric, rožic in ostalih okraskov.

PME rastlinska mast (kot Crisco ali TREX)
2,50 €

PME rastlinska mast (kot Crisco ali TREX)

Za namastitev rok, modelčkov, orodja za izrezovanje in oblikovanje fondanta.

Wilton Piping Gel
5,95 €

Wilton Piping Gel

Za izdelavo vodnih efektov (jezero, morje, slap), ledenih kock, obrob...

Prozorni gel se lahko pobarva

Čokoladna glazura za bleščeč izgled, 250 g
5,90 €

Čokoladna glazura za bleščeč izgled, 250 g

Gotova čokoladna svetleča glazura za oblivanje vseh vrst peciva. Zadošča za torto premera 30cm

Tekoča glukoza
7,90 €

Tekoča glukoza

Glukoza se uporablja kot sestavina pri izdelavi sladkornih mas, za bonbone,marmelade, želeje...

 

GLUKOZA  - koruzni sirup
7,90 €

GLUKOZA - koruzni sirup

Sestavina za izdelavo Gum paste, za izdelavo imitacije stekla- ledu, za mehke in svetleče čokoladne glazure

Strani