Piškoti iz testomata (keksomata)

deli

Splošna navodila za peko piškotov iz testomata:

  • Testo mora biti mehko
  • Pekač ne sme biti namaščen
  • Piškote tudi ne brizgajte na peki papir, temveč direktno na pekač
  • Pekač mora biti mrzel!

Delo s keksomatom:

  • Najprej odvijete spodnji del keksomata in vstavite nastavek s katerim želite delati.
  • Odvijete zgornji del in tulec napolnite z maso, s katero boste delali. Najbolje je, da oblikujete svaljek in z njim napolnite keksomat.
  • V stiskalnici naj ne bo zraka. Ko jo polnite s testom, ga z žlico pritisnite v cev, da bo zraka čimmanj.
  • Stisnite kovinki zaklop, ki se nahaja na zgornjem delu keksomata in palico potisnite navzgor.
  • Nato stiskalnico zaprite in nekajkrat pritisnite ročaj za iztiskanje, da testo potisnete proti odprtini, šele nato pričnite delati piškote.
  • S stiskalnico je potrebno keks stisniti na pekač tako, da se zalepi na pekač. Potem se odlepi tudi od pištole.
  • Stiskalnico postavljajte na pekač navpično in jo na pekač dobro pritisnite, preden stisnete ročaj. Tako se bo piškot lepo prijel na pekač in bo enakomerne debeline. Stiskalnice ne dvignite takoj, ko izpustite ročaj – počakajte še sekundo, da se piškot dobro prime in odtrga od testa v notranjosti aparata.

RECEPT za fine krhke kekse iz keksomata

  • 250 g mehke moke
  • 250 g ostre moke
  • 250 g masla ali margarine sobne temperature
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 vanilin sladkor
  • 2 jajci
  • ½ pecilnega praška
  • limonina aroma

Maslo in sladkor stepamo približno 5 minut. Dodamo jajca (vsako posebej). Miksamo še 10 – 15 minut.
Na koncu ROČNO primešamo moko.
Ne dajajte v hladilnik, ker se masa preveč strdi, temveč takoj brizgajte piškote.
Pecita na 180*C približno 10 minut,  oziroma dokler piškoti niso lepo zlato rumeni.

RECEPT za fine krhke kekse številka 2:

  • 600 g margarine, masla, ali pol/pol
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 770 g mehke moke
  • 4 beljaki
  • 1 vanilijev sladkor
  • ščep soli

Postopek: Iz beljakov stepemo sneg.
Penasto umešamo margarino in ji počasi dodajamo sladkor, vanilijev sladkor in sol. Dodamo sneg, na koncu še moko.
Testo mora biti mehko, pred uporabo ne sme biti v hladilniku.
Kekse nabrizgamo in pečemo na 180 stopinj cca 10-12 minut, oziroma dokler niso zlato rumeni.
Pečene lahko zlepimo z marmelado, jih pomočimo v raztopljeno čokolado in nato v kokosovo moko, jih posujemo z orehi, lešniki, lahko naredimo beli led in jih posujemo z nonperlicami, bleščicami...

Pekis priporoča

24,95 €

Pištola za izdelavo dekoracij iz fondanta

Za izdelavo različnih dekoracij za sladice iz sladkorne mase. Vključuje 20 različnih zamenljivih matric.

5,95 €

Žica za rožice in figurice (24 gauge= 0.56mm) Vijolična

Žice, prekrite s papirjem, idealne za izdelavo sladkornega cvetja in za povezovanje dekoracije s torto.

9,95 €

Rezalnik za trakove iz sladkorne mase

Garnitura za izdelovanje ravnih, valovitih in cikcak trakov iz sladkorne mase

12,50 €

Wilton čopiča za poprašitev barv v prahu in bleščic, 2 delni

Odlična za poprašitev barv v prahu in bleščic, ki dodajo sijaj tortam in ostalim sladicam

1,50 €

Orodje za oblikovanje št.1

Pripomoček služi pri oblikovanju in izrezovanju dekoracije iz sladkorne in modelirne mase.

5,95 €

Žica za rožice in figurice (24 gauge= 0.56mm) Rdeča

Žice, prekrite s papirjem, idealne za izdelavo sladkornega cvetja in za povezovanje dekoracije s torto.

3,95 €

Trak za cvetje, bel z zlatimi bleščicami

Dolžina 18,3 m

Širina 1,2 cm

Zadržuje vlago

-50%
Ročna airbrush brizgalna pištola za dekoracijo ***-50%***
19.98 €
9,99 €

Ročna airbrush brizgalna pištola za dekoracijo ***-50%***

Z ročnim razpršilcem preprosto nabrizgajte bleščice ali barvo v prahu na torte in druge sladice in vaše torte bodo videti kot pri profesionalnem slaščičarju.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept - ŠPANSKI VETRCI, Krema iz beljakov

Španski vetrci, ki jih imenujemo tudi meringue so enostavni za pripravo.

Recept za LUBENICE

Iz  sestavin za rdečo in zeleno maso naredimo testo. Dve tretjini mase obarvamo z  rdečo barvo, eno tretjino pa z zeleno. Masi damo v hladilnik za vsaj 30 minut.

Kako naredimo popolno vrtnico

Popolna vrtnica iz modelirne mase. Potrebujemo pripomoček za popolno vrtnico in modelčke za realistične listke vrtnic.

Recept za Piškote Pajkova mreža in pajek

Sestavine:

ICING KREMA (Royal icing, Beljakova glazura, Sladkorni led)

Kremo naredimo iz beljaka, sladkorja v prahu in kapljice limoninega soka. Na zraku se lepo posuši.

Vanilijevi, orehovi, kokosovi, pistacijevi rogljički

Vanilijevi Rogljički

Strani

Aktualni izdelki za peko

-40%
Zakrament, sladkorno Sveto pismo (7 cm) št.1 ***-40%***
6.95 €
4,17 €
Uporabno najmanj do 4.9.2025

Zakrament, sladkorno Sveto pismo (7 cm) št.1 ***-40%***

Sladkorna dekoracija za dekoracijo tort. Sladkorno Sv. pismo.

Velikost: dolžina 7cm, višina 8cm.

8,50 €

FunCakes namaz (Crunchy Chocowafer) Hrustljava čokoladna napolitanka

Hrustljav čokoladni namaz z lešniki in biskvitnimi koščki – popoln za sladice, piškote in prigrizke!

-30%
Slaščičarske kartice (5 kom) popoln komplet za oblikovanje slaščic ***-30%***
8.50 €
5,95 €

Slaščičarske kartice (5 kom) popoln komplet za oblikovanje slaščic ***-30%***

Elegantne slaščičarske kartice: 5 belih kartic, popolnih za oblikovanje slaščic.

9,95 €

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini