Zaradi letnega dopusta zaprto do 19.7.2020

Recept - Piškoti OREHI

Recept - Piškoti OREHI

deli

Sestavine v mešalniku dobro zgnetemo, testo damo vsaj za pol ure v hladilnik.

Modelčke za orehe napolnimo ne čisto do vrha.

Pečemo 12 -15 min na 180*C

Ko so zlato rumeni, jih vzamemo iz pečice in počakamo, da se malo ohladijo. Ne smejo se ohladiti preveč, ker jih je potem težko izdolbsti in radi počijo.

Modelček obrnemo na narobno stran in ga rahlo potolčemo ob mizo, da orehi popadajo ven.

Če pečeni niso čisto ravni, jih rahlo »zbrusite« s strgalom (strgalo za jabolka, ki ima na eni strani majhne luknjice)

Pečene orehe z ostrim nožkom previdno malo izdolbemo, da je nadev bolj bogat.

Polnilo: Drobtinam izdolbenih orehov dodamo malo mletih orehov in bel eurokrem, ter vse skupaj zmešamo do lepe mase.

Testo:

Moka 300 gr

Margarina 200 gr

Sladkor v prahu 100 gr

Mleti orehi 100 gr

Jajce 1

 

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Recept za IŠLERJE

Recept za IŠLERJE

Maslo, margarino in sladkor v prahu gladko premešamo, dodamo jajce in vanilijev sladkor. Moko in orehe združimo in postopoma dodamo k masi.

Piškoti iz keksomata - testomata

Piškoti iz keksomata - testomata

Postopek:  Iz beljakov stepemo sneg.
 
OVSENI PIŠKOTI

OVSENI PIŠKOTI

Ovsene kosmiče stresemo v ponev in med mešanjem pražimo tako dolgo, da zadišijo. Pustimo, da se ohladijo. 

Recept za breskve

Recept za breskve

Moko zmešamo s pecilnim praškom in razdrobljeno margarino. Jajce, sladkor in vanilijev sladkor penasto stepemo in dodamo k moki.

Piškoti GOBICE

Piškoti GOBICE

Iz sestavin zamesimo testo in ga pustimo najmanj 1 uro počivati v hladilniku.

Strani

Zaradi letnega dopusta zaprto do 19.7.2020