Blejska grmada

Biskvit

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. V maso počasi dodajamo moko in maso med mešanjem narahlo dvigujemo.

Polovico mase vlijemo v pekač, v preostalo polovico zamešamo še kakav in vlijemo na pravokoten pekač. Z vilico si pomagamo, da obe masi - svetlo in temno - premešamo, da nastane videz marmornega kolača. Pečemo v predhodno ogreti pečici pri 180 stopinjah približno 20 minut. Pečen biskvit ohladimo in prerežemo, da dobimo 2 plasti

Vanilijeva krema

Ločimo beljake od rumenjakov. V rumenjake vlijemo 2 dcl mleka, dodamo moko in gladko zmešamo. Preostalo mleko zavremo, dodamo 70 g sladkorja, vanilin in prilijemo rumenjakovo maso. Dobro premešamo. Beljake stepemo v sneg, ki mu postopoma dodajamo preostali sladkor. Beljakov sneg umešamo v hladno kremo in narahlo premešamo.

Sladkorni sirup:

Sirup pripravimo tako, da sladkor in vodo prevremo, vanj dodamo rozine in rum. Ohladimo, rozine pa odcedimo.

Sestavljanje grmade

Grmado zložimo v primerno posodo, visoko cca 15 cm.

V pekač najprej naložimo plast biskvita, prelijemo s polovico sladkornega sirupa, potresemo z mletimi orehi in rozinami, ter prelijemo z vanilijevo kremo. Nato naložimo plast biskvita in ponovimo postopek. Na koncu potresemo še kakav in grmado postavimo v hladilnik, najbolje čez noč.

Ohlajeno grmado postrežemo tako, da s sladoledno žlico zajamemo kepice, ki jih nato okrasimo s stepeno smetano in povrhu pokapamo s stopljeno čokolado.

Sestavine za biskvit:

  • 10 jajc
  • 250 gr moke
  • 250 gr sladkorja
  • 20 gr kakava v prahu

Vanilijeva  krema:

  • 1 liter mleka
  • 5 jajc
  • 140 gr sladkorja
  • 140 gr moke
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja

Sladkorni sirup:

  • 300 gr sladkorja
  • 1 liter vode
  • 0,5 dl ruma
  • 100 gr rozin

Potrebujemo še:

  • 250 gr mletih orehov
  • sladko smetano
  • jedilno čokolado.

Pekis priporoča

29,95 €

Wilton silikonski komplet za kuhanje in peko, 6 delni

Odličen komplet za vsako kuhinjo. Izdelano iz kvalitetnega silikona priznanega proizvajalca Wilton.

12,95 €

Večnamenske kuhinjske klešče iz plastike 28 x 7 cm

Obvezen kuhinjski pripomoček za vsakega tortnega dekoraterja. Večnamenska in zasnovana za izvajanje več funkcij.

3,95 €

Peki papir v roli 25m x 10cm

Peki papir v roli 25m x 10cm (za brizganje okraskov iz čokolade ali icing kreme, za oblogo obroča. Dolžina 25 m, Višina 10 cm

2,98 €

Patisse silikonski čopič z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Popolno darilo za domačega, ali profesionalnega kuharja.

4,95 €

Lijak s širokim grlom za nalivanje v kozarce, plastika št.4

Za vlivanje smetane, pudinga, glazure za kolače, marmelade in še veliko več.

4,95 €

Steklenički (2 kom) za sol in poper

Steklenički za sol in poper imata premer 4,5 cm in višino 8,5 cm

4,50 €

Peki papir podolgovate oblike (20 kom) 38x30cm

Peki papir podolgovate oblike. Pakiranje 20 kom.

9,95 €

Model za peko jajc in palačink v obliki mucka

Modelčki za kuhanje jajc v obliki srčka, zvezdice, rožice ali polkrogle. Dodajte zelenjavo ali salamo in ustvarite zabavne, zdrave obroke

12,50 €

Keramične kroglice za obtežitev

Za obtežitev testa pri pečenju

Vsebina 600 g

4,95 €

Patisse silikonska metlica z lesenim ročajem 27cm

Ročaj je izdelan iz lesa in omogoča udoben oprijem. Idealna za stepanje stepene smetane in drugih krem.

1,50 €

Kuhalnica samorog, 28 cm

Kuhalnica je trpežna, robustna in ščiti lonce in ponve.

9,95 €

Večfunkcijski lupilnik s tremi različnimi rezili

Praktičen pripomoček bo olajšal in pospešil obdelavo zelenjave ter vam omogočil, da uživate v kulinaričnih užitkih brez nepotrebnega truda

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Orehovi masleni rogljički

1/5 kg listnatega testa

Nadev

Cannoli siciliani, polnjeni s sirom in grškim jogurtom

Zmešajte ricotto, mascarpone in grški jogurt do gladke zmesi. Med mešanjem dodajajte sladkor v prahu.

Recept za ROLADO

Cela jajca s sladkorjem močno stepamo, da masa naraste. S kuhalnico narahlo vmešamo moko. Maso na tanko s paleto namažemo na peki papir in pečemo pri 1800C 12 - 15 minut.

INDIJANČKI (slaščičarski šolski recept)

Stepamo in postopoma dodajamo sladkor, ter  stepamo do čvrstega snega.

Panettone s kandiranim sadjem

Tradicionalni italijanski praznični kolač.

Sestavine:

PRINCES KROFI Recept - PRINCES KROFKI

Paljeno testo:

Strani

Aktualni izdelki za peko

9,95 €

DripCake ZLATA ISKRICA

Kapljični preliv za okrasitev tort ali dodajanje zlatih poudarkov raznim sladicam.

9,95 €

Wilton hladilni sprej za živila 100 ml

Popoln pripomoček za vse, ki želijo dvigniti svojo slaščičarsko ustvarjalnost na višjo raven.

5,50 €

Modelček Hudiček 7cm, rostfrei

Velikost: 7 cm

Rostfrei, primeren za pomivalni stroj.

5,95 €

Topper kroglice za torto – roza pink (20 kosov)

Eleganten komplet topper kroglic za okrasitev torte. Idealno za poroke, rojstne dneve in sladke mizice.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini