Koliko tehta jajčni beljak in koliko tehta jajčni rumenjak

Koliko tehta jajčni beljak in koliko tehta jajčni rumenjak

deli

Včasih imamo v receptih napisane količine beljakov in rumenjakov v gramih.

Srednje veliko piščančje jajce tehta okoli 60 gramov.

Beljak tehta 30 gramov

Rumenjak tehta 20 gramov

Jajce je dragocen vir esencialnih hranil. Vsebuje 11 % beljakovin. Jajčne beljakovine so ene najboljših, saj jih naš organizem presnovi, vsrka in uporabi veliko učinkoviteje kot druge beljakovine živalskega izvora. Beljak je odličen vir riboflavina, vitamina B2.

In kako spoznamo sveže jajce? Sveže jajce prepušča svetlobo, v starejšem jajcu vidimo lise, če ga gledamo proti svetlobi. Pri svežem jajcu je rumenjak okrogel, njegova kožica trdna, pri starejšem pa trdnost rumenjaka popusti.

Kadar nismo gotovi glede starosti kupljenih jajc, jih lahko preverimo.

Jajce damo v kozarec slane vode. Sveže jajce takoj potone na dno kozarca in se uleže postrani. Za stara jajca je značilna njihova »plovnost«. Jajce, ki v slani vodi plava, je staro več kot mesec dni in ga takoj zavrzimo. Že če se postavi pokonci, je staro vsaj tri tedne.

Jajce razbijemo na krožnik. Pri svežem jajcu bo beljak strnjen, jasen in se bo tesno prilegal rumenjaku. Tudi rumenjak bo strnjen in se ne bo razlezel po krožniku. Starejše je jajce, bolj beljak izgubi napetost, postaja voden in se razleze.

Jajca so pri pravilnem skladiščenju uporabna tri tedne.

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled Svetleče glazure - katero glazuro izbrati - zrcalni izgled

Zrcalne sladice in kapljični izgledi dodajo impresiven izgled sladicam. Z novimi že pripravljenimi glazurami je sedaj to popolnoma enostavno.

O biskvitu

O biskvitu: Recept 'Kako naredimo in spečemo dober biskvit' se nahaja med recepti za torte, enako pomembno pa je tudi, da je biskvit  pravilno nasočen.

AROME

Zakaj so arome boljše, kot naribana lupinica limone, pomaranče in ostalih agrumov?

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Kakšna mora biti velikost obroča za 16,18,20,25,30 kosov torte?

Okrogle torte:

Premer 24 ……………….14-16 kosov

Premer 26………………...16-18 kosov

Steklenička za okraševanje – zelo uporaben pripomoček

Priročna mehka steklenička, s pomočjo katere brez packanja okrašujemo s čokolado, royal icing kremo, ali ostalimi glazurami in oblivi.

Želatina O želatini pri peki

Želatina: želatino v listih namočimo v mrzlo vodo za nekaj minut da nabrekne, nato jo ožamemo in stopimo v posodici na štedilniku ali mikrovalovni pečici.

Strani

Zaradi povečanih količin paketov predstavljajo paketi s plačilom po povzetju dodatno časovno breme za GLS kurirje in tudi večje varnostno tveganje zato je priporočljivo naročilo s predplačilom na TRR.

Dostava in osebni prevzemi!

  • Od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00.
  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 2 delovnih dni. Potrebno je prišteti tudi nekaj dnevni čas dostavne službe. Zaradi trenutno povečanega števila naročil priporočamo, da naročilo oddate en teden prej
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.