Sladkorna Masa in smetana

deli

V osnovi to ne gre skupaj, ker smetana sladkorno maso (v kateri je veliko sladkorja) topi. Obstajajo pa seveda spodaj opisane izjeme.

Torte nikakor ne smete cele obleči v sladkorno maso, če je premazana s smetano. V tem primeru jo morate na zunaj obmazati z masleno kremo.

Lahko pa torto obmažete s smetano, nanjo pa položite sliko, ki ste jo izrezali iz sladkorne mase , rožice in podobno, le da morate pod motiv nabrizgati malo maslene kreme ali čokolade, da smetana in sladkorna masa nista preveč v stiku.

Nič hudega se ne bo zgodilo, četudi torta tako stoji več ur ali čez noč, saj se sladkorna masa ne topi tako hitro. 

Pekis priporoča

8,95 €

Sladkorna masa (5 barv) št.3

Črna, rumena, rdeča, modra in bela.

Vsebina: 5 x 100g

3,45 €

Fondant (250g) RJAV

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

29.85 €
19,90 €

Fondant (3x1kg) BEL 2+1 gratis

Elastična, mehka in fleksibilna sladkorna masa za prevleko tort. Odlikuje jo prijeten vonj in okus po vaniliji.

8,95 €

Sladkorna masa (5 barv) št.1

Zelena, rumena, modra, rdeča, črna.

Vsebina: 5 x 100g

5,50 €

Naravno obarvan Fondant NUDE (200g) KOŽNA

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

2,50 €

Netopljiv sladkor v prahu 200g

Slaščičarski netopljiv sladkor, posip za potice, zavitke,krofe, piškote, rogljičke, za razvaljanje sladkorne mase

9,95 €

Renshaw sladkorna masa (5 barv) NARAVNI odtenki

Masa za izdelovanje dekoracij, rožic, kot tudi za prekrivanje tort. Vsebina: 5 x 100g

3,45 €

Fondant (250g) GOZDNO ZELEN

Sladkorna masa za prevleko tort in za izdelovanje manjših okraskov za torte (rožice, listki...)

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Kako naredite sliko iz sladkorne mase

Natisnite sliko motiva, ki ga želite imeti na torti.

Modelirno ali sladkorno maso razvaljajte na primerno debelino (cca 3 mm) in jo pustite kakšnih 15 – 20 minut, da se malo osuši.

Najpogostejša vprašanja in odgovori o sladkorni fondant masi

Najpogostejša vprašanja:

Kreme za premaz pod sladkorno (tičino) maso

Krema ganache:

Temen ganashe:

Pretvornik – Pretvorbe iz tujih merskih enot

V tujih receptih sestavin pogosto ne merijo v gramih ali litrih, temveč v skodelicah (cup), žlicah (spoon) in unčah (oz.), temperaturo pa v stopinjah Fahrenheit.

Vse kar potrebujemo da spečemo okusno torto
Okusno torto lahko spečemo brez posebnega znanja. Za to potrebujemo:
- 250 g mešanice za biskvit
- 4 srednje velika jajca
- 25 ml vode
Kako izdelamo Hello Kitty

Potrebujemo modelirno maso, nekaj okroglih nastavkov, set palčk za oblikovanje, malce spretnosti, časa in volje.

Strani

Aktualni izdelki za peko

9.98 €
5,99 €
Uporabno najmanj do 30.11.2024

Polnilo (Praliné Hazelnut) Praline Lešnik, 325g ***-40%***

Prijetno mehko polnilo iz lešnikov Pralliné, kot nalašč za polnjenje čokolad, tort ali piškotov.

5,95 €

Topper za torto Kolesar

Širina 11 cm

Višina 11 cm

Material: karton

2,95 €

Ognjemeti za torto (12cm, 4 kom) barvni

Velikost 12 cm

V paketku so 4 ognjemeti

Gorijo 40 sekund

2,98 €

Liofilizirane JAGODE, brez barvil in konzervansov

Čista jagoda, brez dodanega sladkorja ali konzervansov. Za posip po tortah, cakepopsih, piškotih, za v pijače, kot samostojen prigrizek.

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini