Osvežilna jagodna torta z jagodnim biskvitom

  • Biskvit - Postopek:

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja. Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake. Dodamo jagodno aromo in rahlo premešamo. Na koncu v maso počasi dodajamo moko in z lopatico ali slaščičarsko kartico mešamo tako, da maso narahlo dvigujemo.

Pazite! Če maso mešate, mehurčki popokajo, biskvit ne bo kompakten in se med peko ne bo dvignil!

Pod obroč za peko damo peki papir in obroč ali model napolnimo z biskvitom tako, da ga s slaščičarsko kartico ali lopatko narahlo potiskamo od sredine navzven, da je ob robovih višji, saj nam v nasprotnem primeru na sredini naraste. Biskvit pečemo v ogreti pečici 35 minut na 180 stopinj

Pečen biskvit pustimo čez noč da se dobro ohladi in ga razrežemo šele naslednji dan.

  • Nadev - Jagodna krema:

Zmešamo mascarpone in  sladkor.
Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v mascarpone maso.
Vmešamo še jagode.
Dodamo predhodno namočeno in malo segreto želatino, ali želatino Fix

  • Sestavljanje torte:

Biskvit prerežemo dvakrat, tako da dobimo tri oblate. Torto sestavimo v obroču.

Polovico nadeva damo na prvi oblat, ki ga predtem namočimo z jagodnim sokom, pokrijemo z drugim oblatom, ki ga spet namočimo, nato druga polovica nadeva, ter tretji oblat. Vse skupaj postavimo za nekaj ur v hladilnik (najbolje čez noč).

Če želimo torto višjo kot je obroč, obod obroča obložimo z acetatno folijo.

Namig: Aromo lahko dodate tudi v testo za muffine (Cupcake).

Biskvit: količine za premer torte 24 cm (14 do 16 kosov)

  • 6 jajc
  • 150 gr sladkorja
  • 180 gr moke
  •  Aroma jagoda

Jagodna krema:

  • 250 ml sladke smetane
  • 250 g mascarponeja
  • 50-80 gr sladkorja v prahu
  • 300 g spasiranih ali na koščke narezanih jagod (sveže ali zamrznjene, ki jih prej odmrznemo, posujemo s sladkorjem v prahu in odcedimo)
  • 10 gr želatine
  • jagodni sok za sočenje biskvita

Pekis priporoča

8,66 €

Skalpel - nož za modeliranje z dvemi rezili

Nož z dvemi rezili za rezanje in oblikovanje sladkorne mase

4,50 €

Večnamenska lopatica

Primerno za razdelitev in rezanje testa, glajenje robov tort, za nanašanje in glajenje polnil ali glazur...

16,95 €

Pekač s keramično prevleko in odstranljivim dnom 18 cm, višji

  • Notranji premer: 18 cm
  • Celotna višina: 9,2 cm
  • Temperaturno odporen do: 250ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina s premazom ILAFLON Resist R
2,50 €

Aroma (Almond) Mandelj

Visoko koncentrirana aroma LorAnn, 3 do 4 krat močnejša kot ekstrakti

6,95 €

Pasta MANGO, 120g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Pasta COOKIES, 100g

Za dodajanje okusa masleni in ostalim kremam, različnim nadevom, v čokoladni ganache,...

5,95 €

Nož za rezanje brez prask, moder

Nič več popraskan pekač. Zdaj je tu nož, ki se lahko uporablja direktno na pekaču, saj vam ga ne bo popraskal. Celotna dolžina približno 26 cm

14,95 €

Večnamenski sekljalnik sadja in zelenjave

Sekljalnik sadja in zelenjave je izjemno uporaben kuhinjski pripomoček, zasnovan za hitro in učinkovito pripravo svežih sestavin

12,95 €

Patisse Profi pekač z odstranljivim dnom 24 cm

  • Višina: 6,5 cm
  • Debelina: 0,30 mm
  • Temperaturno odporen do: 215ºC
  • Država porekla: Nizozemska
  • Material: kovina
2,50 €

Aroma (Peppermint Natural) Poprova meta - Pepermint

Visoko koncentrirana naravna aroma LorAnn vsebuje naravno olje poprove mete.

6,95 €

Masleno sladko testo (118 ml) emulzija za peko in aromo

Eden najbolje prodajanih okusov! Z bogatim okusom kremnega masla v kombinaciji s pridihom citrusov in vanilije

6,95 €

Burbonska vanilija madagaskar, pasta 50ml

Burbonska vanilija Madagaskar velja za eno najboljših blagovnih znamk vanilije na svetu.

Strani

Da bo dekoracija sladic slajša ...

Sadna smetanova torta

Za torto premera 24 cm:

Po receptu naredimo biskvit.

Prvo plast sem nadevala z breskvami in borovnicami, drugo pa z višnjami in jagodami, pol/pol.

Koliko materiala (moke, jajc in sladkorja) potrebujem za 16,18,20,30 kosov torte?

Količine za biskvit:

Za 14 do 16 kosov torte potrebujemo:

Tortopretvornik za okrogle in pravokotne torte

Tortopretvornik je nepogrešljivo orodje v vsakem slaščičarskem arzenalu, ki omogoča enostavno prilagoditev velikosti torte s pravo pretvorbo sestavin za okrogle, kvadratne in pravokotne torte.

Recept za biskvit in količine sestavin za različne velikosti tort

Ločimo beljake in rumenjake.

Beljake do trdega stepamo s polovico sladkorja.

Rumenjake stepamo s preostalo polovico sladkorja in stepene narahlo vmešamo med beljake.

Torta Nutella - Recept za torto

Postopek za biskvit:

Cvetje in figurice iz modelirne mase

Prikaz kreacij iz modelirne mase

Strani

Aktualni izdelki za peko

24,90 €

XXL silikonska podloga za testo z valjarjem – popoln komplet

Podloga 70 × 50 cm iz čvrstega silikona, odpornega na visoke (do 260 °C) in nizke temperature (do –60 °C) in silikonski valjar, dolžine 38 cm. 

 

9,95 €

Wilton hladilni sprej za živila 100 ml

Popoln pripomoček za vse, ki želijo dvigniti svojo slaščičarsko ustvarjalnost na višjo raven.

-20%
Modelčka Božiček in Sladkorna Palčka ***-20%***
4.85 €
3,88 €

Modelčka Božiček in Sladkorna Palčka ***-20%***

Božiček 8,5 cm

Sladkorna Palčka 8 cm

12,50 €

Košarice MIGNON 44 mm, 80 kom

Košarice iz krhkega testa za polnjenje z raznimi kremami in nadevi. 80kom, velikost:44mm

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini

  • Trudimo se odpremiti naročila v roku do 1 delovnega dne.
  • Za osebni prevzem prejmete obvestilo ko naročilo pripravimo. Običajno v istem dnevu.

Več si lahko preberete na dostava in osebni prevzem.

×

Trgovina za peko

Vsa objavljena ponudba je na zalogi in na voljo izključno v spletni trgovini